Γόπες με βαλσαμικό και δεντρολίβανο

    Ημερομηνία:

    Υλικά

      • 1 κιλό γόπες
      • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
      • αλεύρι για τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα

    • 3/4 φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό λευκό
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 σκόρδο (όλες τις σκελίδες σε φετούλες)
    • ½ φλιτζάνι φύλλα δεντρολίβανου φρέσκα ή 1/4 ξερά
    • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες, μουλιασμένες σε λίγο νερό και στραγγισμένες
    • αλάτι και πιπέρι

    Αν δεν αγαπάτε τα ψάρια, αυτή η συνταγή θα σάς κάνει να το ξανασκεφτείτε.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Καθαρίζετε τις γόπες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε καλά, τις αλατίζετε και τις αλευρώνετε ελαφρά.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνετε ανάλογο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια. Τα βγάζετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσουν.

    Βήμα 3

    Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι τις σκελίδες σκόρδου και τις βελόνες δεντρολίβανου με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

    Βήμα 4

    Ρίχνετε το ξίδι και προσθέτετε τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Περιχύνετε τα ψάρια στην πιατέλα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

     

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί οι Έλληνες αναζητούν πνευματικούς – Από τον Άγιο Παΐσιο στους ψυχολόγους και το ChatGPT

    Στην ελληνική ορθόδοξη πίστη, ο ρόλος του πνευματικού πατέρα, του ιερέα ή του μοναχού που...

    Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ – Το ποσό ρεκόρ των 25 εκατ. ευρώ κληρώνει σήμερα – Χαμός στα πρακτορεία

    Χωρίς νικητή στην πρώτη κατηγορία ολοκληρώθηκε η προχθεσινή κλήρωση...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η φωτιά στη Βόνιτσα ΤΩΡΑ

    H φωτιά σε δασική έκταση στη Βόνιτσα κοντά στα...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Με δεκανίκι επί σκηνής και στην Ηλεία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Γέμισε το θέατρο Φλόκα

    Ο δημοφιλής τραγουδιστής το βράδυ της Δευτέρας (11/8) -αν...