Γόπες με βαλσαμικό και δεντρολίβανο

    Ημερομηνία:

    Υλικά

      • 1 κιλό γόπες
      • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
      • αλεύρι για τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα

    • 3/4 φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό λευκό
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 σκόρδο (όλες τις σκελίδες σε φετούλες)
    • ½ φλιτζάνι φύλλα δεντρολίβανου φρέσκα ή 1/4 ξερά
    • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες, μουλιασμένες σε λίγο νερό και στραγγισμένες
    • αλάτι και πιπέρι

    Αν δεν αγαπάτε τα ψάρια, αυτή η συνταγή θα σάς κάνει να το ξανασκεφτείτε.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Καθαρίζετε τις γόπες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε καλά, τις αλατίζετε και τις αλευρώνετε ελαφρά.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνετε ανάλογο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια. Τα βγάζετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσουν.

    Βήμα 3

    Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι τις σκελίδες σκόρδου και τις βελόνες δεντρολίβανου με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

    Βήμα 4

    Ρίχνετε το ξίδι και προσθέτετε τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Περιχύνετε τα ψάρια στην πιατέλα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

     

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νύφη έπιασε την πεθερά να θηλάζει τον γαμπρό πριν τον γάμο τους

    Τη γη κάτω από τα πόδια της έχασε μια μέλλουσα...

    «Για να εξοικονομήσετε χρήματα, ίσως πρέπει να ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ πρωινό»!

    Πασίγνωστη εφημερίδα βάζει «φωτιά»! Δεν είναι πια θεωρία συνωμοσίας Αμερική...

    Forbes: Πώς μπορεί κανείς να γίνει… δισεκατομμυριούχος

    Κι όμως, υπάρχουν τρεις νόμιμοι τρόποι για να στεφθείτε δισεκατομμυριούχος. Ο...

    Το 76% των γυναικών ελκύεται, αναπάντεχα, από αυτό τον τύπο άντρα

    ια φορά κι έναν καιρό, ο μάτσο άντρας εθεωρείτο ακαταμάχητος για...