Γόπες με βαλσαμικό και δεντρολίβανο

    Ημερομηνία:

    Υλικά

      • 1 κιλό γόπες
      • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
      • αλεύρι για τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα

    • 3/4 φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό λευκό
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 σκόρδο (όλες τις σκελίδες σε φετούλες)
    • ½ φλιτζάνι φύλλα δεντρολίβανου φρέσκα ή 1/4 ξερά
    • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες, μουλιασμένες σε λίγο νερό και στραγγισμένες
    • αλάτι και πιπέρι

    Αν δεν αγαπάτε τα ψάρια, αυτή η συνταγή θα σάς κάνει να το ξανασκεφτείτε.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Καθαρίζετε τις γόπες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε καλά, τις αλατίζετε και τις αλευρώνετε ελαφρά.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνετε ανάλογο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια. Τα βγάζετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσουν.

    Βήμα 3

    Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι τις σκελίδες σκόρδου και τις βελόνες δεντρολίβανου με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

    Βήμα 4

    Ρίχνετε το ξίδι και προσθέτετε τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Περιχύνετε τα ψάρια στην πιατέλα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

     

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eurobasket 2025: Bαριά ήττα για την Εθνική στην αναμέτρηση με την Τουρκία (68-94)

    Σε πολύ κακή βραδιά η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε...

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...