Γουινέα: Δεκάδες νεκροί σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου – Βίντεο

Ημερομηνία:

Δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο χθες Κυριακή σε συγκρούσεις μεταξύ οπαδών σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Ενζερεκορέ, στη νοτιοανατολική Γουινέα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές πηγές.

«Έχουμε περίπου εκατό νεκρούς. Πτώματα είναι παραταγμένα όσο φθάνει το μάτι στο νοσοκομείο. Άλλα αφέθηκαν ακόμα και στο δάπεδο στους διαδρόμους. Το νεκροτομείο είναι γεμάτο», είπε γιατρός σε περιφερειακό νοσοκομείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Υπάρχουν δεκάδες νεκροί», είπε δεύτερος γιατρός.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, την αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει μέχρι στιγμής το AFP, διακρίνονται πολλά άψυχα σώματα. Άλλα βίντεο απαθανατίζουν μεγάλη σύγχυση στους δρόμους μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων.

Η κυβέρνηση παρέμενε σιωπηλή ως αργά το βράδυ χθες Κυριακή για την τραγωδία.

«Όλα ξεκίνησαν από την αμφισβήτηση απόφασης του διαιτητή. Υποστηρικτές εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτης μάρτυρας, από τον όρο να μην κατονομαστεί για την ασφάλειά του.

Οι αθλητικές διοργανώσεις του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα στη Γουινέα, κάτι που παρατηρητές εκλαμβάνουν ως προσπάθεια προώθησης ενδεχόμενης υποψηφιότητας του κ. Ντουμπουγιά στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Στράτος Τζώρτζογλου: Αποθεώθηκε στην πρεμιέρα του «Όλιβερ Τουίστ» – Οι αγκαλιές των παιδιών και οι φωτογραφίες

Με τεράστια επιτυχία και θερμό χειροκρότημα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή...

Πόλεμος… αυξήσεων στις χρεώσεις τηλεφωνίας

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων αυξήσεων στους λογαριασμούς κινητής...

Συνελήφθη 15χρονος που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα με 187 χλμ στην Εθνική Οδό

Στη σύλληψη ενός 15χρονου για επικίνδυνη οδήγηση, προχώρησαν τα...