Γρηγόρης Λέων για επανεξέταση στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών: «Τώρα είναι αργά»

    Ημερομηνία:

    Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για επανεξέταση στοιχείων εξέφρασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχετικά με τις νέες εκθέσεις για τις αιτίες θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, αφού, όπως είπε, «έχουμε φύγει αρκετά από τα χρονικά περιθώρια».

    Φλίγκος

    Μάλιστα, έκανε λόγο για τον έλεγχο στα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

    «Προφανώς θα υπάρξει πρόβλημα εάν οι πραγματογνώμονες συντάξουν εκθέσεις με διαφορετικές αιτίες θανάτου» ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να αναζητήσουμε τα “μαύρα πρόβατα” στην ιατροδικαστική κοινότητα, αλλά πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες διαδικασίες, ώστε η κοινωνία να έχει την πεποίθηση πως, όταν απευθύνεται στους ιατροδικαστές, θα έχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα».

    patra irida

    Ο Γρηγόρης Λέων επεσήμανε, ακόμη, ότι οι ιατροδικαστές που κάνουν τον έλεγχο θα κρίνουν επί των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις, μετά την έρευνα που γίνεται σε αυτά που έχουν ήδη στη διάθεσή τους.

    Τα ευρήματα

    ICECAP

    Προειδοποίησε, όμως, πως ο επανέλεγχος για την 6,5 μηνών Ιριδα και την 3,5 ετών Μαλένα θα καθυστερήσει, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα ευρήματα και, κυρίως, επειδή η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί ασχολήθηκε με το ένα παιδί και όχι και με τα δύο, όπως είναι τώρα το ζητούμενο.

    Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια και για τα άλλα δύο παιδιά, σχολιάζοντας πως ο τρίτος συμπληρωματικός γονιδιακός έλεγχος, που πρόκειται να ζητήσει η πλευρά της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάποιο καινούργιο στοιχείο.

    «Δεν νομίζω ότι μπορεί να προκύψει κάτι από τον έλεγχο που θέλει να ζητήσει η πλευρά της 33χρονης, από τη στιγμή που έχει γίνει ο γενετικός έλεγχος και έχει αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει κάποιο νόσημα που να συνδέει τους θανάτους των τριών παιδιών μεταξύ τους» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

    ρουλα 1

    Τέλος, ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι, από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται ο παθολογικός θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, «είναι μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια», ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ανατροπές στην υπόθεση που απασχολεί όλη τη χώρα.

    patra pispirigkou 2 1

    «Θα έχουμε ανατροπές με την ιατροδικαστική έκθεση που αναμένεται σε ό,τι αφορά τις πρώτες εκθέσεις» προέβλεψε. Στο πλαίσιο αυτό, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε ότι οι Αρχές αναμένουν «πώς και πώς» τα στοιχεία των ιατροδικαστών, και από εκεί και έπειτα θα εξεταστεί αν θα γίνουν κι άλλες συλλήψεις. «Είμαστε στα ίχνη της διαδρομής της κεταμίνης. Οπως και να γίνει, όμως, όλα συγκλίνουν σε ένα πρόσωπο, τη Ρούλα Πισπιρίγκου» τόνισε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καθιστική εργασία: Είναι ο «αόρατος» εχθρός της μακροζωίας;

    δειτε εδω: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5/

    Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Γιατί μας παχαίνουν; Ολη η αλήθεια

    δειτε εδω: https://ygeiasthemata.gr/%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bc%ce%b1%cf%82/