Tο μακροχρόνιο όνειρο της Karolina Krzyzak να ταξιδέψει στο Μπαλί εξελίχθηκε σε τραγωδία: η 27χρονη φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο του Leeds, με καταγωγή από την Πολωνία, βρέθηκε νεκρή στο ξενοδοχείο της από ασιτία. Ήταν γνωστό ότι ακολουθούσε την ακραία διατροφική τάση του φρουταριανισμού, που προωθούν κάποιοι influencers, σύμφωνα με την οποία μπορείς να καταναλώνεις μόνο φρούτα.
Η Karolina ακολουθούσε στο Instagram ψηφιακούς νομάδες, life coaches και γιόγκι. Είχε το όνειρο να δραπετεύσει από μια συμβατική ζωή, με μια δουλειά γραφείου εννέα με πέντε, στις εξωτικές παραλίες και τα τροπικά δάση του Μπαλί. Πίστευε ακράδαντα στη δύναμη του clean eating, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του The Cut: δηλαδή πως τρώγοντας αγνά θα εξαγνιζόταν το σώμα και το πνεύμα της. Ωστόσο, δεδομένου του ιστορικού της, με διατροφικές και ψυχικές διαταραχές, ήταν επιρρεπής σε ακραίες επιλογές.
Έτσι, αντιγράφοντας τους influencers που ακολουθούσε, άρχισε να δημοσιεύει στον λογαριασμό της εικόνες μούρων, πασπαλισμένων με κανέλα, και φρούτων του δράκου. Οι ακόλουθοί της, αντί να τη συμβουλεύσουν να αλλάξει συνήθειες, την κολάκευαν για το κοκαλιάρικο σώμα της.
Βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, γράφοντας τον επίλογο σε μια ιστορία που προειδοποιεί για τους κινδύνους σε περιπτώσεις όπου οι διατροφικές τάσεις συνυπάρχουν με διαταραχές.
Όταν εντοπίστηκε η σορός της Karolina στο Μπαλί, ζύγιζε περίπου 22 κιλά. Έφερε βλάβες στα νύχια και στα δόντια λόγω της σοβαρής ασιτίας. Έπασχε από οστεοπόρωση. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου σχολίασε πως η ίδια είχε ζητήσει να της σερβίρουν αποκλειστικά φρούτα, κατευθείαν στο δωμάτιό της, ένα αίτημα ωστόσο που δεν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς ο βιγκανισμός ήταν κοινός στους ενοίκους του resort. Ωστόσο, κατά την παραμονή της εκεί είχε αρχίσει να χάνει τόσα κιλά, ώστε η εμφάνισή της άρχισε να προκαλεί αποτροπιασμό στο προσωπικό του ξενοδοχείου.
Ένα βράδυ ήταν τόσο αδύναμη, ώστε χρειάστηκε να τη συνοδεύσουν υποβασταζόμενη μέχρι το δωμάτιό της. Τότε, οι υπάλληλοι τη συμβούλευσαν να δει έναν γιατρό, για να λάβουν την αρνητική απάντησή της.
Βρέθηκε νεκρή μετά την επικοινωνία από έναν φίλο της, που επίσης βρισκόταν στο Μπαλί, ο οποίος μάταια προσπαθούσε για τρεις μέρες να επικοινωνήσει μαζί της.