Είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας. Σύμφωνα με την παράδοση, η προέλευσή της ανάγεται στον 15ο αιώνα, την εποχή της Ενετοκρατίας. Οι παλιοί Πατρινοί ονόμαζαν την τεντούρα -από το λατινικό tinctura, δηλ. βάμμα, εκχύλισμα- και «μοσχοβολήθρα», επειδή είχε έντονο άρωμα, και την έπιναν συνήθως έπειτα από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ, αλλά και κατά τα διαλείμματα μιας κοπιαστικής αγροτικής εργασίας, κυρίως στα αλώνια. Πίνεται σκέτη ή με πάγο. Κατασκευάζεται από απόσταγμα κανέλας και γαρίφαλου. Παραδοσιακό ηδύποτο με προέλευση από την εποχή της Ενετοκρατίας Παραδοσιακό ηδύποτο με προέλευση από την εποχή της Ενετοκρατίας Την αναγνώριση της τεντούρας Πατρών ως προϊόντος με γεωγραφική ένδειξη έχει προωθήσει η Περιφέρεια! Και νομίζουμε ότι η Πάτρα αξίζει κάτι τέτοιο!
H τεντούρα και η Πάτρα
Ημερομηνία: