H τεντούρα και η Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας. Σύμφωνα με την παράδοση, η προέλευσή της ανάγεται στον 15ο αιώνα, την εποχή της Ενετοκρατίας. Οι παλιοί Πατρινοί ονόμαζαν την τεντούρα -από το λατινικό tinctura, δηλ. βάμμα, εκχύλισμα- και «μοσχοβολήθρα», επειδή είχε έντονο άρωμα, και την έπιναν συνήθως έπειτα από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ, αλλά και κατά τα διαλείμματα μιας κοπιαστικής αγροτικής εργασίας, κυρίως στα αλώνια. Πίνεται σκέτη ή με πάγο. Κατασκευάζεται από απόσταγμα κανέλας και γαρίφαλου. Παραδοσιακό ηδύποτο με προέλευση από την εποχή της Ενετοκρατίας Παραδοσιακό ηδύποτο με προέλευση από την εποχή της Ενετοκρατίας Την αναγνώριση της τεντούρας Πατρών ως προϊόντος με γεωγραφική ένδειξη έχει προωθήσει η Περιφέρεια! Και νομίζουμε ότι η Πάτρα αξίζει κάτι τέτοιο!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μετά από έξι χρόνια σχέσης έμαθε ότι το αγόρι της είναι αδερφός της

    Μία απίθανη ιστορία αποκάλυψε μία χρήστης του Reddit, η...

    Ηφαίστεια: Γιγάντιες εκρήξεις μέσα στα επόμενα 100 χρόνια βλέπουν οι επιστήμονες – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί

    Ο κόσμος είναι -δυστυχώς- απροετοίμαστος για μία τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη,...

    Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να φοράτε εσώρουχα μετά το σεξ

    Θα το έχετε ακούσει, ή διαβάσει… ένα εκατομμύριο φορές:...

    Blogger αποκαλύπτει γιατί οι Ιταλοί δεν παχαίνουν ενώ τρώνε τόσα ζυμαρικά

    Στοιχεία αναφέρουν πως  ο μέσος Ιταλός τρώει ζυμαρικά περίπου 3-4 φορές...