Handelsblatt: Να γιατί τα ελληνικά αεροδρόμια γλιτώνουν από το πανευρωπαϊκό χάος

    Ημερομηνία:

    Στο πρωτοφανές χάος που παρατηρείται εν μέσω τουριστικής σεζόν σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.  Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην Ελλάδα: «Τα πράγματα πηγαίνουν κάπως καλύτερα στην Ελλάδα. Επιβάτες αναφέρουν μόνο λίγα λεπτά αναμονής στους ελέγχους ασφαλείας και η παραλαβή αποσκευών λειτουργεί χωρίς καθυστερήσεις. ‘Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην εναέρια και επιβατική κίνηση’ λέει το γραφείο τύπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Γίνεται ωστόσο αναφορά ‘σε φαινόμενο ντόμινο στην ταξιδιωτική αλυσίδα’ που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Αυτό κυρίως σημαίνει καθυστερήσεις αφίξεων αεροπλάνων από άλλα επιβαρυμένα ευρωπαϊκά αεροδρόμια».

    Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η γερμανική Fraport ανέβαλε πριν από πέντε χρόνια τη διαχείριση περιφερειακών αεροδρομίων επενδύοντας 440 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους, επισημαίνει η Deutsche Welle.

    ICECAP

    «Σε ορισμένα αεροδρόμια οι αριθμοί κίνησης έχουν φτάσει στα επίπεδα του 2019 (…) Σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων ΑΙC, η Ελλάδα έχει γίνει πλέον η πρώτη χώρα που έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ του 2019 σε ό,τι αφορά την εναέρια κυκλοφορία. Αυτό οφείλεται σε μια νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο υπό την πίεση της συμφόρησης στην εναέρια κίνηση το 2019. Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο δίνει μπόνους σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για όσες λιγότερες καθυστερήσεις υπάρχουν. Και λειτουργεί: Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα βελτιώθηκε η ακρίβεια στις ώρες πτήσεων τον φετινό Ιούνιο κατά 70% σε σχέση με το 2019».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρή μέσα σε πηγάδι εντοπίστηκε 55χρονη

    Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής...

    Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Η προϊστορία, ο τελικός του Κάουνας και η… κατάρα που έσπασε φέτος

    Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πέρασε το εμπόδιο της...

    Το Πάσχα στην Πάτρα παλιά

    Το Πάσχα στην Πάτρα ήταν πάντα γιορτή γεμάτη πίστη,...

    Μαγειρίτσα: Θερμίδες και χοληστερίνη σε ένα πιάτο

    Το βράδυ της Ανάστασης έχει κάτι το μαγικό. Όχι μόνο για...