Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του εντέρου, το μήνυμα του Μπονάνου

    Ημερομηνία:

    Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ΙΦΝΕ, στις 19 Μαΐου 2022 στην Πλατεία Γεωργίου Α’.

    Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στόχος, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ασθενών και του ευρύτερου κοινού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των ιδιοπαθών Φλεγμονωδών νόσων του εντέρου όπως η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα.

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, ενημέρωση του κοινού με έντυπο υλικό το απόγευμα της ίδιας ημέρας17:30-22:00, Αιμοδοσία 17:30-20:30 και Παρουσίαση της ταινίας “Love and other drugs” 21:00-23:00

    «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φέτος στέκεται δίπλα στη μάχη που δίνουν καθημερινά οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, που επιβάλλεται να προχωρούν με αισιοδοξία , παρ΄ όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πάθησής τους .Οι ασθενείς με ΙΦΝΕ είναι άνθρωποι που η ιδιαιτερότητά τους είναι η δύναμή τους, άνθρωποι ξεχωριστοί με δεξιότητες που μπορούν να φέρουν την αλλαγή για μια ζωή χωρίς περιορισμούς. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώνει τη φωνή της με την ΙΦΝΕ Αχαΐας στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ και στέκεται κοντά στους ανθρώπους αυτούς  διεκδικώντας μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους» επισήμανε στη δήλωσή του αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος .

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνάντηση Τραμπ-Βαρθολομαίου στον Λευκό Οίκο: Συζήτησαν και για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο Ντόναλντ...

    Αλίκη Βουγιουκλάκη: Προς πώληση το σπίτι της στην οδό Στησιχόρου για 4 εκατ. ευρώ

    Το διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου, το ιστορικό σπίτι όπου...

    Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας

    Ο στρατός του Ισραήλ άρχισε χθες Δευτέρα χερσαία επιχείρηση...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ χήρα ΘΕΟΔ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 95 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...