Η Αχαϊα τιμά σήμερα τα 200 χρόνια της επανάστασης του ’21 – Επίκεντρο των εκδηλώσεων τα Καλάβρυτα

    Ημερομηνία:

    Τα Καλάβρυτα και η ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας όπου και υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης του ’21 θα βρεθούν στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων, που γίνονται στη «σκιά» του κορονοϊού.

    Σε όλες τις έδρες των Δήμων της Αχαΐας θα τελεστεί Δοξολογία στους Μητροπολιτικούς Ναούς με αυστηρή παρουσία 20 ατόμων, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

    Καλάβρυτα

    Η 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα τιμάται σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου με Θεία λειτουργία στο καθολικό της Μονής Αγίας Λαύρας που τελείται προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ μεταξύ των επισήμων αναμένεται να μεταβεί στη Μονή και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

    Επίσης, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις ο βουλευτής Αχαΐας, Άγγελος Τσιγκρής.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 10:25 π.μ. την τέλεση τρισάγιου προς τιμήν των ηρώων και στις 11:15 π.μ. τη Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Μονής.

    Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Καθηγούμενο π. Ευσέβιο Σπανό. Φέτος η αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ» θα έχει συμβολικό χαρακτήρα. Όπως και η «Ελευθερίας Πορεία» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ηγούμενος της Μονής θα παραδώσει το Λάβαρο και στεφάνι δάφνης σε μικρή αντιπροσωπεία φουστανελοφόρων μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για να μεταφερθούν μέχρι τα Καλάβρυτα. Κάθε χρόνο το Λάβαρο μεταφέρεται στην Αθήνα για την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα η οποία φέτος θα είναι μόνο στρατιωτική.

    Πάτρα
    Στις εκδηλώσεις στην Πάτρα την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο οποίος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τον Αντιπρύτανη, Δημήτρη Σκούρα, τέσσερις βουλευτές, τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας θα παραστούν στην Δοξολογία που θα γίνει σήμερα το πρωί στην Ευαγγελίστρια χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου.

    Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στα Υψηλά Αλώνια.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σφοδρή επίθεση της δημοτικής Αρχής στον Τ. Θεοδωρικάκο: Το «ξεκάρφωμα» του υπουργού για όσα εκείνος δεν (ανα)γνωρίζει…

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Δημοτική Αρχή στον Υπουργό Ανάπτυξης...

    Τα 4 SOS του διαλόγου για τις συλλογικές συμβάσεις – Τι θα αλλάξει στις μισθολογικές αυξήσεις των ομίλων

    Ποια είναι τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων που θα τεθούν...

    Στην Άγκυρα έφτασε ο Ζελένσκι: «Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματά του μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν»

    «Διακοσμητικού χαρακτήρα» χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος  τη σύνθεση της ρωσικής...