Η Αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο Συνέδριο του ΠΟΥ “DIGITAL4NCD”, για τις ψηφιακές λύσεις στην αντιμετώπιση μη μεταδοτικών ασθενειών

    Ημερομηνία:

    Με την τοποθέτηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα έκλεισαν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης “DIGITAL4NCD”, που διοργάνωσε το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Μόσχα, παρουσία του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ, Dr Hans Kluge, του Υφυπουργού Υγείας της φιλοξενούσας χώρας Ρωσίας, Oleg Salagay, της Υπουργού Υγείας του Μαυροβουνίου Dr Jelena Borovinić Bojović και του ειδικού απεσταλμένου του ΠΟΥ για θέματα καθολικής υγειονομικής κάλυψης, πρώην Επιτρόπου, Vytenis Povilas Andriukaitis.

    Φλίγκος

    Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, συζητήθηκαν οι νέες προκλήσεις στη διαχείριση χρόνιων ασθενειών και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με ψηφιακά εργαλεία, διερευνήθηκε η αξιοποίηση καλών ψηφιακών πρακτικών στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των ασθενειών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς μπορεί ο ΠΟΥ να στηρίξει τις χώρες στην εφαρμογή αυτών των πρακτικών.

    «Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ευρύτερα διεθνές επίπεδο, να δημιουργήσουμε δίκτυα και να ανταλλάξουμε απόψεις και καλές πρακτικές για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του γενικού επιπέδου υγείας, με ψηφιακά εργαλεία και εργαλεία αξιολόγησης της ποιότητας», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός, κλείνοντας τις διήμερες συζητήσεις.

    ICECAP

    Όπως η ίδια υπογράμμισε, η ψηφιακή τεχνολογία βοηθά τους επιστήμονες και τους αξιωματούχους του τομέα Υγείας να διασυνδεθούν, ενώ βοηθά και τους ασθενείς να διασυνδεθούν, αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες που τους αφορούν.

    Την ίδια ώρα, η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα ώστε να αντιληφθούμε περισσότερες πτυχές της παρεχόμενης φροντίδας εκτός και εντός συνόρων και αντίστοιχα να προσδιορίσουμε τις ανάγκες και τα περιθώρια βελτίωσης.

    «Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε εργαλεία που μας επιτρέπουν να καταγράφουμε αναλυτικές πληροφορίες για την υγεία και τις συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία και τη νοσηρότητα. Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα, να συλλέγουμε δεδομένα για την καλύτερη παρακολούθηση και διαχείριση των ασθενειών, σε συνδυασμό μάλιστα με τη διεπιστημονική συνεργασία ομάδων ειδικών από κάθε περιοχή του πλανήτη», τόνισε η κα Γκάγκα και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό όλα αυτά να υλοποιούνται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος ενώνει όλες τις χώρες υπό τον κοινό στόχο της Υγείας για όλους.

    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας έκανε ειδική αναφορά στο Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα. «Ως Κυβέρνηση, έχουμε δεσμευθεί να συνεργαστούμε στενά με το Γραφείο και τον Οργανισμό, σε όλα τα θέματα που αφορούν την ποιότητα της περίθαλψης και τη βελτίωσή της προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στην κατεύθυνση της πρόληψης, με έμφαση στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής», ανέφερε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Madalina Ghenea με sexy μαύρο bodysuit

    Η Madalina Ghenea μας δείχνει το αψεγάδιαστο κορμί της...

    Θρίλερ στο Ελληνικό: Νέες πληροφορίες για την οικιακή βοηθό της οικογένειας – Και τρίτη γυναίκα εμπλέκεται στην υπόθεση

    Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τους τρεις θανάτους της οικογένειας...

    Κλάδος αυτοκινήτου: Υποχρεωτικό το ψηφιακό πελατολόγιο από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει για συνεργεία και εμπόρους

    Από την 1η Ιουλίου 2025, οι επιχειρήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου θα...