Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ για το λιανεμπόριο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ:

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ χαιρετίζει τον αγώνα που δίνουν οι μικροί επαγγελματίες βιοπαλαιστές για τη ζωή, την υγεία και το εισόδημά τους.

Την ώρα που η κατάσταση με την πανδημία είναι αρκετά δύσκολη και τα νοσοκομεία στην Αχαΐα έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, η κυβέρνηση εξαντλεί την επιδημιολογική της πολιτική σε περιοριστικά μέτρα στο λιανικό εμπόριο. Αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, παρόλο που τους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σούπερ μάρκετ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα κρούσματα σπάνε ρεκόρ. Τα μικρά καταστήματα δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού και η κατάσταση των βιοπαλαιστών εμπόρων και μικροεπαγγελματιών είναι ήδη αρκετά δύσκολη.

Η κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να κουνάει το δάχτυλο στο λαό για την κατάσταση που επικρατεί. Ο εμπαιγμός της απέναντι στους μικρούς επαγγελματίες δεν έχει τελειωμό. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει τρομερές ευθύνες τόσο για τις οικονομικές δυσκολίες των μικρών λιανεμπόρων, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία. Με την απόφαση της να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην ΠΕ Αχαΐας, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων της περιοχής, που είχαν προετοιμαστεί για να ανοίξουν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι μικροί επαγγελματίες και καταστηματάρχες της Αχαΐας να έχουν φτάσει στα όρια τους, αφού και πριν το lockdown ήδη είχαν τεράστιες δυσκολίες. Τα έως και σήμερα υποτιθέμενα μέτρα «στήριξης» δεν ανακουφίζουν τα προβλήματα, παρά μόνο τα μεταθέτουν στο μέλλον. Τα λοιπά έξοδα, τα δάνεια, τα νοίκια οι υποχρεώσεις που τρέχουν, φτάνουν τους μικροεπαγγελματίες κοντά στο λουκέτο.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έστρωσε το έδαφος που πατάει η σημερινή για να ρημάξει τους μικροεπαγγελματίες και το δημόσιο σύστημα υγείας. Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που παραμένει κλειστό ως σήμερα, αυξήθηκε ο ΦΠΑ και το αφορολόγητο, διατηρήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, ενισχύθηκαν οι πλειστηριασμοί.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εκκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων εντός της εβδομάδας, με όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ενίσχυση άμεσα, μέσα στον Απρίλη, για κάθε μικρό επαγγελματία που παραμένει σε αναστολή λειτουργίας.

Να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα των 86 φορέων της πόλης μας για θωράκιση του τομέα της υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, το άνοιγμα του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος».

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, σε συμπόρευση με όλο τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, να σπάσουν την σιγή νεκροταφείου που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με πρόσχημα και την πανδημία. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα να διεκδικήσουν τις ανάγκες τους και να βάλουν φρένο στην εγκληματική πολιτική που τσακίζει το εισόδημα, την υγεία και τη ζωή τους.

PhysioClinic

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αγνώριστος πλέον ο Μίκι Ρουρκ από τις πλαστικές – H περούκα και το ριάλιτι που θα παίξει

Με νέο look και φορώντας περούκα, ο 72χρονος Μίκι Ρουρκ απαθανατίστηκε...

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το βίντεο με την Aston Martin στο Μονακό και οι αντιδράσεις για «επίδειξη πλούτου»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που...

Παρένθετη μητέρα με ταρίφα 25.000-120.000 ευρώ – Γιατί άλλαξε ο νόμος

Η κατάθεση της τροπολογίας στον Αστικό Κώδικα, με την οποία εφεξής...

Νίκος Νικολόπουλος: Η Εθνική Αυτονομία ως Μονοδρομος για την Ελλάδα του Αύριο

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει την επιβολή δασμών και...