Η δημοσιογράφος  Πέπη Σπηλιωτοπούλου έκανε μια άκρως χρήσιμη ανάρτηση στο fb, για την άνοδο των κρουσμάτων στην περιοχή:

Παίδες, τα πράγματα με τον κορωνοϊό είναι στα αλήθεια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρά. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά για το Αίγιο και την Αιγιάλεια, αναλόγως πώς ενσωματώνονται από τον ΕΟΔΥ, δεν είναι όπως καταλαβαίνετε, οι αριθμοί της πραγματικής κατάστασης.
Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται πως τα ενεργά κρούσματα ίσως είναι και τριψήφια στην πόλη μας και σε όλη την Αιγιάλεια. Στην πλειοψηφία τους οι συμπολίτες μας είναι ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα, όμως ο ιός εξαπλώνεται με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από όσο ξέραμε ως τώρα. Οικογένειες ολόκληρες είναι σε καραντίνα, συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, κάποιοι δυστυχώς έχασαν τη μάχη.
Δεν θέλω ποτέ να κινδυνολογώ, ούτε να φοβίσω κανέναν, ούτε να διασπείρω τρομοκρατία. Μακριά από μένα αυτά. Όμως δεν γίνεται να μην εκφράσω το φόβο μου και το ενδιαφέρον μου για όλες και όλους, είτε είμαστε φίλοι, είτε όχι. Σας παρακαλώ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ. Μην αμελείτε τα μέτρα ατομικής προστασίας, γιατί εκεί είναι το «κλειδί». Μην συνωστίζεστε σε μεγάλες φιλικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους. Φοράτε πάντα μάσκα. Κρατήστε αποστάσεις. Αν νιώσετε ασθένεια, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας και κάντε ό,τι σας πει. Και βέβαια, όταν έρθει η ώρα, ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ!
Ξέρω ότι έχουμε όλοι εξαντληθεί και πως η ψυχολογική μας κατάσταση μοιάζει με ασανσέρ. Δεν έχουμε όμως τελειώσει με αυτό το θηρίο, που ήρθε απρόσκλητο να μας διαλύσει μεταφορικά και κυριολεκτικά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μακάρι να ξυπνούσαμε αύριο πρωί και η ζωή μας να ήταν όπως πρώτα. Όμως δυστυχώς, αυτό το πρωί θα αργήσει, αφού μας στερήσει πολλά. Ας μην μας στερήσει όμως, Θεέ μου, αγαπημένους ανθρώπους…
Σας παρακαλώ, ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ! ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!