Όπως είπε «επιλέχθηκα μέσα από 20 κοριτσάκια» αφού ο φωτογράφος που έτρεξε το πρότζεκτ της αφίσας ο οποίος ήταν φίλος και πελάτης του πατέρα της στο κατάστημα με φωτογραφικά είδη που διατηρούσε, του είπε «μεταξύ σοβαρού και αστείου για την διαφημιστική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ότι χρειαζόμαστε τέσσερα 4χρονοα κορίτσια. Τότε του είπε “δεν φέρνεις κάποια από τις κόρες σου;”, γιατί ο πατέρας μου είχε φωτογραφίες μας στο γραφείο του».
Μιλώντας για την εμπειρία της στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση έκανε λόγο για «πολύ έντονες οι στιγμές. Θυμάμαι πολλά πράγματα. Δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα όλο αυτό. Λόγω της απήχησης της αφίσας μας είπαν 3-4 ημέρες νωρίτερα ότι θέλουν να βρεθώ στην συγκέντρωση».
Το σενάριο ήθελε το μικρό – τότε – κορίτσι «όταν θα μου κάνουν σήμα, να τρέξω να του δώσω τα γαρύφαλλα. Αλλά εγώ με τα εκατομμύρια κόσμου, καθώς ήμουν και λίγο εσωστρεφής και ντροπαλή, κόλλησα για λίγο, δεν έβγαινα, παρά τα νοήματα και τελικά έφυγα με φόρα».
Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «του Ανδρέα Παπανδρέου του ήρθε αυθόρμητα αντί μόνο να πάρει τα γαρύφαλλα, να με σηκώσει αγκαλιά χωρίς να το έχει το πρόγραμμα. Τότε μάλιστα παραπάτησε αλλά δεν φάνηκε αν κι εγώ το ένιωσα».
Παρά το αρχικό… τρακ, η μικρή Αννούλα τότε άρχισε να χαιρετάει τον κόσμο λέγοντας σήμερα ότι «μετά έπαθα τόσο ενθουσιασμό που χαιρετούσα. Μετά μου φώναζαν το όνομά μου».
Όσον αφορά την αλλαγή του ονόματός της διευκρίνισε ότι «μικρή με φώναζαν Αννούλα, μέχρι και στο Γυμνάσιο είχα και τα δύο ονόματα. Βαφτισμένη Ιωάννα είμαι αλλά μου είχε μείνει το Αννούλα για να μας ξεχωρίζουν και από την ξαδέλφη μου που ήταν επίσης Ιωάννα».


