Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

    Ημερομηνία:

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

    “Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών που υπερασπίζονται το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και προσπαθούν να αποτρέψουν την κατάθεση του νομοσχεδίου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
    Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα συνθλίψει τα όποια εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων πανεπιστημίου έχουν απομείνει και θα απαξιώσει τα περιφερειακά πανεπιστήμια, αντί να ενισχύσει το ρόλο τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. Μέσω της διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η χρηματοδότηση των Δημοσίων Πανεπιστήμιων θα συρρικνωθεί περαιτέρω οδηγώντας τα στη θέσπιση διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές, καθιστώντας την πανεπιστημιακή εκπαίδευση προνόμιο για λίγους.
    Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε αυτήν την κατεύθυνση προσπαθούν να παρακάμψουν τη σαφή διατύπωση του Συντάγματος περί αποκλειστικότητας του δημόσιου χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της υποχρέωσης της πολιτείας για τη χρηματοδότησή της. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προχωρά σε μία πράξη περιφρόνησης του Συντάγματος και περαιτέρω υποβάθμισης της ήδη καχεκτικής δημοκρατίας στη χώρα.
    Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τον αγώνα φοιτητών και ακαδημαϊκής κοινότητας, επιστρατεύοντας ακόμα και έναρξη εισαγγελικής έρευνας και απειλές για την χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, αν οι διοικήσεις δεν κάμψουν τις οποίες αντιδράσεις.
    Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα των φοιτητών, πλαισιώνουμε και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις τους”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νέος σεισμός

    Σεισμός μεγέθους 3,9 της κλίμακας της Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά. Σύμφωνα...

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολες οι πληρωμές έως τις 18 Ιουλίου 2025

    Συνολικά 69.428.596,38 ευρώ θα καταβληθούν σε 64.198 δικαιούχους από τις 14 έως...

    Η Άννα Πρέλεβιτς και ο Νικήτας Νομικός κάνουν διακοπές στους Παξούς: Δέκα χρόνια μετά επιστρέφω εδώ με τον άντρα μου

    Στους Παξούς απολαμβάνουν τις διακοπές τους η Άννα Πρέλεβιτς και ο Νικήτας...

    Συνελήφθη γνωστός TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικούς στην προσπάθεια να διαφύγει της σύλληψης

    Στη σύλληψη γνωστού TikToker, ο οποίος εμφανιζόταν ως «μεσολαβητής» σε...