Η Αυστραλία δηλώνει «έτοιμη για εμπορική συμφωνία» με την ΕΕ – Τι θα γίνει με τη χρήση του όρου «φέτα»

    Ημερομηνία:

    Ο πρωθυπουργός Αντονι Αλμπανέζε δήλωσε ότι η Αυστραλία είναι «έτοιμη για συμφωνία» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία μετά από χρόνια εμπορικών διαπραγματεύσεων.

    «Υποστηρίζουμε το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη, όπου συναντάται με παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία, αλλά όχι για οποιαδήποτε συμφωνία σε οποιαδήποτε τιμή».

    Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται εδώ και χρόνια ένα εμπορικό σύμφωνο αξίας δισεκατομμυρίων. Πέρυσι, κατέληξαν σε συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας και των επενδύσεων σε κρίσιμα ορυκτά, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δύσης να χαλαρώσει τον έλεγχο της Κίνας στις αλυσίδες εφοδιασμού υλικών που είναι απαραίτητα για την υψηλή τεχνολογία και την πράσινη μεταποίηση.

    Ο Αλμπανέζε αναφέρθηκε επίσης στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων – ένα από τα επίμαχα σημεία των διαπραγματεύσεων – και δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν ήταν πρόθυμη να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Αυστραλίας για πρόσβαση στην αγορά της, ανέφερε η Sydney Morning Herald. Αλλά δεν ανέφερε τη χαλάρωση του φόρου πολυτελών αυτοκινήτων για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, τα οποία αντιμετωπίζουν δασμό 5% στην Αυστραλία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Αυστραλία άφησε να εννοηθεί αυτό το μήνα ότι το μπλοκ ήταν ανοιχτό σε συμβιβασμό σχετικά με τη συνέχιση της χρήσης ονομασιών όπως φέτα και prosecco από τους Αυστραλούς παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων – κάτι στο οποίο η ΕΕ είχε αντιταχθεί προηγουμένως – ανέφερε νωρίτερα η Herald.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγείρεμα;

    Η γρήγορη και άμεση απάντηση είναι από ένα εμφατικό...

    Σεξ – Διάρκεια: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

    Σύμφωνα με μελέτη  σε ετερόφυλα ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες σχετικά...

    Δουλειά: Τι πιστεύουν στ’ αλήθεια για τη Gen Z οι προϊστάμενοί τους

    Η Gen Z, που περιλαμβάνει όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1997...

    Αυτή είναι η άσκηση για καλύτερο σεξ

    Τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο αναπαραγωγικό σύστημα...