Η αύξηση των διοδίων ήταν… γνωστή από καιρό – Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα-Αθήνα…

    Ημερομηνία:

    Αν και κάποιοι έκαναν λόγο για «ψυχρολουσία», αναφορικά με τις αυξήσεις στα διόδια, εν τούτοις δεν μας «έπιασαν στον ύπνο». Άλλωστε από τον Ιούνιο η «Πολιτεία» είχε γράψει για τις επικείμενες αυξήσεις στο τίμημα περάσματος από τα διόδια της Πατρών-Αθηνών.

    Και είχαμε γράψει ακριβώς αυτό. Ότι οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητόδρομων δεν μας «έπιασαν στον ύπνο», αφού βάσει του Νόμου έχουν κάθε χρόνο το δικαίωμα να αναπροσαρμόζουν τις τιμές διοδίων σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό και την αύξηση κόστους ενέργειας που ανεβάζει τον προϋπολογισμό συντήρησης των δρόμων. Οι νέες τιμές έχουν ανακοινωθεί από αρχές Δεκεμβρίου 2022. Απλά, δεν εφαρμόστηκαν διότι αναμενόταν η νέα κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός που στο πλαίσιο εντελώς τυπικής διαδικασίας απλά θα έβαζε την υπογραφή του στις αυξήσεις.

     

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ

    Φλίγκος

    Έτσι, στην Πατρών – Αθηνών οι τιμές θα είναι:

    • Στα διόδια της Πάτρας: 2,50 ευρώ (αντί 2,30 ευρώ)
    • Στα διόδια του Διακοπτού: 3,70 ευρώ (αντί 3,30),
    • Στο Κιάτο: 2,60 ευρώ αντί (2,30 ευρώ),
    • Στην Κόρινθο: 2 ευρώ (αντί για 1 ευρώ και 80 λεπτά)
    • Στην Ελευσίνα: 2,40 ευρώ (αντί για 2 ευρώ και 10 λεπτά)

    Μιλώντας με ποσοστά, οι αυξήσεις θα είναι: στο Ρίο 8,6%, μετά το Αίγιο 12,1%, στο Κιάτο 13%, στην Κόρινθο 11,1%, στην Ελευσίνα 14,2%. Άρα το συνολικό κόστος σε ταξίδι Πάτρα – Αθήνα μετ΄ επιστροφής θα είναι 26,40 ευρώ.

    Αν συνυπολογίσουμε ότι μιλάμε για απόσταση 211 χιλιομέτρων, για ένα μέσης κατανάλωσης όχημα (15,82 lt) θα απαιτούνται περίπου 32 ευρώ για την απλή μετάβαση. Δηλαδή πήγαιν’ έλα από Πάτρα στην Αθήνα και πίσω, το ταξίδι θα κοστίζει 90 ευρώ (διόδια και βενζίνη).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο …τζαμπατζής οδηγός το έσκασε από το βενζινάδικο

    Πήγε σαν κύριος να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου...

    Παρεμβάσεις στην εικόνα εισόδου στο Αίγιο

    Βάρος στον καλλωπισμό της ανατολικής εισόδου του Αιγίου έχει...

    Kι άλλο περιστατικό με σοβάδες – Ζημιές σε ΙΧ στην Αγυιά

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με την πτώση σοβάδων...

    Παραλίες Αιγιάλειας: Ποια Εταιρία πήρε τη δουλειά με τους ναυαγοσώστες

    Τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες ακτές...