Η χώρα με μηδέν κρούσματα κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Το Τουρκμενιστάν αποτελεί μία από τις ελάχιστες χώρες, οι οποίες επισήμως δεν έχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι βιώνει το τρίτο -ενδεχομένως και το τέταρτο- κύμα της πανδημίας. 

PHILOXENIA

Για τις κρατικές αρχές, αν ένας ασθενής έχει όλα τα συμπτώματα της Covid-19, θεωρείται αυτομάτως ότι νοσεί από κάποιον άλλο ιό. Αλλά, σίγουρα όχι από τον κορωνοϊό. 

Έτσι, ένας ασθενής που εισάγεται στα δημόσια νοσοκομεία με Covid-19, εγγράφεται στο σύστημα ως ασθενής με πνευμονία (στην πλειονότητα των περιπτώσεων).  

Μέχρι σήμερα, το Τουρκμενιστάν δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη κρουσμάτων της πανδημίας. Και ο λόγος απορρέει από την προσπάθεια βελτίωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας. 

Ο «ισόβιος» πρόεδρος, Gurbanguly Berdymukhammedov, επιθυμεί να προωθήσει την εικόνα ενός υγειούς έθνους, στο πλαίσιο της ισχυρής προπαγάνδας των κρατικών μέσων ενημέρωσης.  

Το να παραδεχθεί ότι η χώρα ήδη βιώνει το τρίτο ή το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με υπονόμευση της διακυβέρνησής του.  

Κατά καιρούς, οι κρατικές αρχές υιοθετούν μια σειρά περιοριστικών μέτρων, χάρη στα οποία -όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση- η χώρα παραμένει «Covid free». 

Άλλωστε, σε κανένα νοσοκομείο δεν θα ακούσεις τις λέξεις «κορωνοϊός» ή «πανδημία». Αντ’ αυτού, θα ακούσεις τη λέξεις «ιός» ή «ασθένεια».    

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Το μυστικό ειδύλλιο της Ειρήνης Παππά με τον Marlon Brando: «Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου»

Ήταν μετά το θάνατο του Μάρλον Μπράντο, την 1η Ιουλίου του...

Η Ferrari F40 του Hamilton έχει μια απίστευτη ιστορία

«Είναι το αυτοκίνητο των ονείρων μου και ήταν για...

Απέκτησε τρισέγγονο ο Γιαννάκης Λαμπρόπουλος!

Δεν αρκεί πλέον το βιβλίο Γκίνες για να καταγραφεί...

Πάτρα: Αυτά είναι τα 27 νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ ή νοικιασμένους χώρους σε πολυκατοικίες

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης...