Η δεξίωση του πρέσβη

    Ημερομηνία:

    Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο νέος Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, στη δεξίωση που παρέθεσε στην πρεσβευτική κατοικία για την ανάληψη των καθηκόντων του. Αρκετοί υπουργοί και εκπρόσωποι των κομμάτων έδωσαν το «παρών», με τον Τσούνη να κλέβει σε πολλές περιπτώσεις τις εντυπώσεις, καθώς έδειξε πως, αν και Αμερικανός, οι ελληνικές ρίζες είναι έντονες. Για παράδειγμα, στη συνομιλία του με τον Νότη Μηταράκη, ο υπουργός τού έδωσε τις τυπικές ευχές σε άπταιστα αγγλικά, με τον πρέσβη να απαντά σε άπταιστα ελληνικά «στη Χίο πότε θα με πάρεις;», δείχνοντας πως είναι ήδη καλά ενημερωμένος και γνωρίζει πού εκλέγεται ο Μηταράκης.

    Δίπολο

    Πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει έως τις εκλογές ήταν η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ταύτιση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι μόνο τα οικογενειακά κατάλοιπα, που δεν ξεπερνιούνται ποτέ, καθώς η κόντρα Ανδρέα και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει γράψει Ιστορία. Είναι κυρίως το δίπολο που έστησε ο πρωθυπουργός κάνοντας μια πάσα στον Αλέξη Τσίπρα, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε με ευχαρίστηση απαντώντας: «Τιμή μου».

    Μικρό ΠΑΣΟΚ

    Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι βέβαιο πως περνάει μέσα από ένα πιο μικρό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει δεξαμενή για την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, ο πρωθυπουργός θα προτιμήσει να αντιπαρατεθεί με την αξ. αντιπολίτευση και όχι με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

    Σφιχτές αγκαλιές

    Την πιο θερμή, μακράν, συνομιλία ο νέος πρέσβης είχε με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Η οικειότητα μεταξύ τους φάνηκε μόλις συναντήθηκαν, αφού ο Αμερικανός πρέσβης αγκάλιασε σφιχτά τον υπουργό, με τον Αδωνι να ανταποδίδει. Ακολούθησε σύντομη συνομιλία μεταξύ τους στα ελληνικά, με τον Αδωνι να του λέει «δεν μπορείς να φανταστείς πόση χαρά μάς έχει δώσει» και τον πρέσβη να απαντά πως «έφερα μαζί και τη μάνα μου και έχει χαρεί πολύ».

    Χαμηλοί τόνοι

    Θυμάστε τον «χαμό», εντός πολλών εισαγωγικών, που είχε γίνει με την τελευταία παρέμβαση Μητσοτάκη στο υπουργικό, όπου «μάλωσε» κάποιους υπουργούς; Η στήλη είχε γράψει πως η παρέμβαση πρέπει να εκλογικευτεί και δεν αποτελεί προοίμιο ανασχηματισμού ή άλλων αποφάσεων. Ο πρωθυπουργός είναι ακριβώς σε αυτήν τη λογική και όταν ερωτάται αν σκέφτεται ανασχηματισμό, απαντά κατηγορηματικά πως δεν έχει τέτοιες σκέψεις και η αναφορά του στο υπουργικό δεν είχε την ουρά που πήγαν κάποιοι να της δώσουν, αλλά επρόκειτο για μία μη προγραμματισμένη σκέψη, χωρίς να εμπεριέχει κάποιο κρυφό μήνυμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...