Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη υποψήφια για το διεθνές βραβείο «Δημοσιογράφος της Χρονιάς 2022»

    Ημερομηνία:

    Η Ευτυχία Πενταράκη είναι μεταξύ των 11 δημοσιογράφων που διεκδικούν το διεθνές βραβείο «Δημοσιογράφος της Χρονιάς 2022», που θα ανακοινωθεί στις 28 Οκτωβρίου 2022, από το ευρωπαϊκό φεστιβάλ «Prix Europa».

    Η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, προϊσταμένη του γραφείου της ΕΡΤ στα Χανιά, έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, με πολλές αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, ενώ πρόσφατα βρέθηκε ως μια εκ των απεσταλμένων της ΕΡΤ στην Ουκρανία για να καλύψει τη ρωσική εισβολή. Οι υποδειγματικές ανταποκρίσεις της, καθώς και οι διεθνείς αποκλειστικότητες από τα μέτωπα του πολέμου, που εξασφάλισε για τη δημόσια τηλεόραση, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέχθηκε για τη τιμητική αυτή διάκριση.

    Σημειώνεται ότι η Ευτυχία Πενταράκη έχει περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καθώς επιλέχθηκε από αρχική λίστα 103 δημοσιογράφων, από όλη την Ευρώπη.

    Το διεθνές βραβείο «Δημοσιογράφος της Χρονιάς 2022», του «Prix Europa»,  θεσπίστηκε προκειμένου να τιμηθεί το έργο δημοσιογράφων που στοχεύουν στην έγκυρη πληροφόρηση και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να επηρεάζονται ή να κατευθύνονται από προπαγανδιστικές μεθόδους και λαϊκισμούς.

    Το «Prix Europa» θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα, το 1987.

    Το όνομα του «Δημοσιογράφου της Χρονιάς 2022» θα ανακοινωθεί στην τελετή των βραβείων «Prix Europa», που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου, στο Πότσνταμ της Γερμανίας.

    Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη υποψήφια για το διεθνές βραβείο «Δημοσιογράφος της Χρονιάς 2022»

    GLEARNET

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει την αρρώστια που θα πάθετε σε 20 χρόνια

    Στον κόσμο της προληπτικής και εξατομικευμένης ιατρικής, η ικανότητα...

    Οι διεθνείς επενδυτές «ψηφίζουν» ελληνικά ομόλογα

    Τα ελληνικά ομόλογα, από «σκουπίδια», μία 10ετία πριν, τώρα...

    Η στεγαστική κρίση επιδεινώνεται ενώ 500.000 ακίνητα είναι κλειστά

    Γιατί μένουν ερμητικά κλειστά χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη...

    Οι ελληνικές αιτίες των υψηλών τιμών – Γιατί επιμένει η ακρίβεια – ΓΡΑΦΗΜΑ

    Στην αρχή ήταν η διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω...