Συνέχεια στην αντιπαράθεσή της με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι δίνει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα η οποία όμως αυτή τη φορά στρέφεται κατά του πρωθυπουργικού γραφείου.
Η Έλενα Ακρίτα όπως αναφέρει σε ανάρτησή της καταθέτει αγωγή όχι κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι αλλά κατά του γραφείου του πρωθυπουργού γιατί όπως υποστηρίζει παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς της από δημόσια αρχή όπως είναι το πρωθυπουργικό γραφείο.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά της Ελενας Ακρίτα για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αναφέρει:
Καταθέτω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Βασίλη Σωτηροπούλου που με εκπροσωπεί.
«Με την δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στην Δικαιοσύνη και «καταδικάζοντας» ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.
Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με την δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησης της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα.
Όπως είναι αυτονόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά του Γραφείου Πρωθυπουργού ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας.
Διότι ο Διαφωτισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βολταίρο, αλλά και τον Μοντεσκιέ».