Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025 στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου, Πάτρα) το Κέντρο Εριφύλη διοργανώνει “μια πρωτότυπη εκδήλωση υπεράσπισης των θυμάτων έμφυλης βίας” αναφέρει στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στις φωνές των γυναικών – σε όσες σιώπησαν υπό το βάρος της κακοποίησης, του φόβου και της κοινωνικής σιωπής και σε όσες επιλέγουν πλέον να μιλήσουν. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στις φωνές των γυναικών – σε όσες σιώπησαν υπό το βάρος της κακοποίησης, του φόβου και της κοινωνικής σιωπής και σε όσες επιλέγουν πλέον να μιλήσουν.
· Βιωματικές παρουσιάσεις από μέλη της εξαιρετικής ομάδας συμμετεχουσών του προγράμματος “BeHerVoice” (“Γίνε η Φωνή της”). Γυναίκες που σπάνε τη σιωπή, μοιράζονται τις ιστορίες τους και μας εισάγουν παραστατικά στον εσωτερικό τους κόσμο.
· Μουσική παρέμβαση από το φωνητικό σύνολο TIMBRES που αποτελείται από γυναίκες με κοινό πάθος για τη φωνητική έκφραση και την καλλιτεχνική επικοινωνία. Διεύθυνση Δώρα Πετρίδη.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το #BeHerVoice είναι πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Πάτρα από το Κέντρο Εριφύλη, στο Kicevo από τους Sunshine Kids και στη Σόφια από τους Balkan Bridge με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, μέσω της ενδυνάμωσης γυναικών και τη δημιουργία κοινοτήτων που ακούν, στηρίζουν και στέκονται δίπλα σε κάθε επιζήσασα.

