Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποχαιρετάει «με βαθιά θλίψη» τον Ιωάννη Τέντε

Ημερομηνία:

Τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη-Σπυρίδωνα Τέντε, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

PHILOXENIA

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ. Ιωάννη – Σπυρίδωνα Τέντε. Ο Ιωάννης – Σπυρίδων Τέντες υπηρέτησε ως δικαστής την πολιτική και ποινική Δικαιοσύνη από το 1973 που εισήλθε στο δικαστικό Σώμα έως την αφυπηρέτησή του το 2013.

Υπήρξε Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών και επελέγη για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το έτος 2009, θέση στην οποία υπηρέτησε έως την αποχώρησή του. Καθόλη τη διάρκεια της υπηρεσιακής του ζωής διακρίθηκε για το ήθος, την υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, η οποία εκφράστηκε μεταξύ άλλων και μέσα από τη συμμετοχή του σε επιστημονικές ενώσεις και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ ιδιαιτέρως σημαντικό υπήρξε το διδακτικό του έργο στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ήταν ενεργό μέλος της Ένωσής μας και επί πολλά έτη μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΔΕ, της οποίας διετέλεσε και Αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα τα διεθνή θέματα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλειά του».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Νέα κλιμάκωση ΗΠΑ-Ιράν: Νεκροί σε γάμο από αμερικανικό πλήγμα, ιρανικά αντίποινα και επιθέσεις σε Ιορδανία και Κουβέιτ

Νέα επικίνδυνη κλιμάκωση καταγράφεται στη σύγκρουση ΗΠΑ και Ιράν, με τέσσερις νεκρούς...

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026

ΚΗΔΕΙΑ Την  πολυαγαπημένη  μας ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  ΙΩΑΝ. ΜΑΝΕΤΑ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ   ΕΤΩΝ   70 Κηδεύουμε ...

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δείτε τους πίνακες

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου οι πίνακες με τα...

Με μεγάλη ανατροπή στον δεύτερο γύρο του US Open η Σάκκαρη, 2-1 τη Μοντγκόμερι

Προ ενός εντελώς απρόσμενου αποκλεισμού βρέθηκε η Μαρία Σάκκαρη (Νο33) αλλά...