Η επικήρυξη του 1 εκατ. δολαρίων για τον κληρονόμο του Έλληνα μεγιστάνα

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσαμε τώρα να μιλάμε για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ελλάδας. Αλλά τελικά η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Αλέξανδρο Ωνάση, μοναχογιό και διάδοχο του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. 

    Ο νεαρός έχασε τη ζωή του στις 23 Ιανουαρίου του 1973, σε ηλικία μόλις 25 ετών, κατά τη διάρκεια αεροπορικού δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στο Ελληνικό. Το τραγικό συμβάν, μάλιστα, προκάλεσε πλήθος σεναρίων και συνωμοσιών. 

    Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου του 1948. Ήταν καρπός του έρωτα του Αριστοτέλη Ωνάση με την Αθηνά Λιβάνου, την πρώτη του γυναίκα, με την οποία απέκτησαν και τη Χριστίνα Ωνάση.  

    Ο Αλέξανδρος είχε μια πολύ καλή παιδική ηλικία, ενώ έτρεφε μεγάλη συμπάθεια στη μητέρα του. Αποτέλεσμα ήταν να μην πάρει με καλό μάτι τον χωρισμό των γονιών του και τον γάμο του πατέρα του με την Ζακλίν Μπουβιέ – Κένεντι. 

    Οι σχέσεις, άλλωστε, με τον Αριστοτέλη Ωνάση ήταν κάπως περιπετειώδεις, καθώς ακόμη μία πηγή εντάσεων ήταν ο έρωτος του Αλέξανδρου με την Φιόνα Κάμπελ – Τίσεν, μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερή του. 

    GYMALL

    Όσον αφορά τα επιχειρηματικά, ο Αριστοτέλης Ωνάσης προσπαθούμε να «ψήσει» τον γιο του από μικρή ηλικία, ώστε να μάθει τη «δουλειά». Μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, ο Αλέξανδρος Ωνάσης είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. 

    Βέβαια, η μοίρα είχε διαφορετικές βλέψεις. Στις 22 Ιανουαρίου του 1973, το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο Αλέξανδρος, κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγο μετά την απογείωσή του. Ο νεαρός τραυματίστηκε βαριά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Άφησε την τελευταία του πνοή μία ημέρα αργότερα. Δηλαδή στις 23 Ιανουαρίου. 

    Η είδηση του θανάτου του κληρονόμου μετέτρεψε σε ράκο τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος αρνιόταν να αποδεχθεί το συμβάν. Μάλιστα, υποστήριξε με θέρμη ότι ο γιος του έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, κάτι στο οποίο συνέβαλαν τα πορίσματα ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως. 

    Μάλιστα, ο Ωνάσης έφθασε στο σημείο να επικηρύξει τους «δολοφόνους» του γιου του, με το ποσό του 1.000.000 δολαρίων. Μια επικήρυξη που ισχύει μέχρι σήμερα. 

    Από την ελληνική δικαιοσύνη, για το δυστύχημα κατηγορήθηκαν επτά μηχανικοί της Ολυμπιακής, οι οποίοι ωστόσο αθωώθηκαν το 1977, με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. 

    Ο Αλέξανδρος Ωνάσης ενταφιάστηκε στον Σκορπιό και δύο χρόνια αργότερα τον ακολούθησε ο πατέρας του, ο οποίος ουδέποτε συνήλθε από το θάνατο του γιου του.  

    Στη μνήμη του μοναχογιού του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης δημιούργησε το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης». 

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Στην τελική ευθεία το σύγχρονο φοιτητικό εστιατόριο του Πανεπιστημίου

    Μέσα στο επόμενο διάστημα μπαίνει στην τελική ευθεία για...

    Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος 2024»

    Η αεροπορική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκληρώνεται και για...

    Τέμπη: Εντολή Αρείου Πάγου για έλεγχο στην εισαγγελέα που έβαλε στο αρχείο μήνυση των συγγενών των θυμάτων

    Παραγγελία έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη...