Η εύκολη σούπα με τα 3 υλικά, έτοιμη σε 15′

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Τον χειμώνα αγαπάμε τις σούπες και ψάχνουμε συνέχεια καινούριες και εύκολες ιδέες για να φτιάξουμε το comfort αυτό πιάτο που μας ζεσταίνει. Γι’ αυτό και εμείς σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να σας προτείνουμε μια πολύ απλή και νόστιμη σούπα με ελάχιστα υλικά, που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας. Το καλαμπόκι είναι ένα υλικό που μπορούμε να έχουμε πάντα στην τροφοθήκη (ως κονσέρβα) ή στην κατάψυξή μας.  Εκτός, λοιπόν, από το καλαμπόκι, θα χρειαστούμε γάλα (είτε πλήρες αγελαδινό, είτε βρώμης) και βούτυρο (ή ίδια ποσότητα ελαιόλαδου, αν το προτιμάτε).

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    • Σοτάρουμε το καλαμπόκι στο βούτυρο. Δεν χρησιμοποιούμε τα σπόρια του καλαμποκιού κατευθείαν από την κονσέρβα γιατί δεν θέλουμε την υγρασία που έχουν μέσα στο υγρό που συντηρούνται. Οπότε τα στραγγίζουμε καλά και έπειτα τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
    • Βάζουμε το καβουρδισμένο καλαμπόκι σε μπλέντερ μαζί με το γάλα στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα
    • Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει και να γίνει όσο πηχτή το επιθυμούμε. Ολοκληρώνουμε καρυκεύοντας με αλάτι και πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο για το στόλισμα. Μπορείτε ακόμη, αν θέλετε, να προσθέσετε λίγο κόκκινο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα για έξτρα άρωμα.

    Ακολουθεί η συνταγή:

    Υλικά για 4 μερίδες
    2 κονσέρβες καλαμπόκι
    2 φλιτζ. γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή πλήρες αγελαδινό
    2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
    1/2 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι (= επιπλέον αν χρειαστεί)
    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

    Διαδικασία
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι και το ρίχνουμε σε τηγάνι μετρίου μεγέθους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να εξατμιστεί η υγρασία από το καλαμπόκι για περίπου 8 λεπτά.

    Κρατάμε στην άκρη τη μισή ποσότητα από το σοταρισμένο καλαμπόκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

    Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε ώσπου τα καλαμπόκια να πάρουν ένα καστανό χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη βελουτέ σούπα και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς για 2-3 λεπτά.

    Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνεια φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

    Tip
    Αν περισσέψει σούπα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για μέχρι 5 ημέρες ή να την βάλουμε στην κατάψυξη για μέχρι 3 μήνες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Άρπαξαν αγροτικό με ξυλεία κι έφυγαν σαν κύριοι…

    Η αγγελία που αναρτήθηκε σε ειδικές σελίδες στο facebook...

    Φυλακές Κορυδαλλού: 37χρονος έστειλε στο νοσοκομείο συγκρατούμενό του – Τον χτύπησε στο κεφάλι και τον δάγκωσε στο μάγουλο

    Θύμα επίθεσης έπεσε ένας 40χρονος, ανήμερα των Θεοφανίων, στις φυλακές...

    Συνταγή για απολαυστική καρυδόπιτα

    Η καρυδόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με υπέροχη γεύση. Μπορείτε...

    Δέσποινα Βανδή: Μοιράστηκε την… διατροφική ατασθαλία που έκανε με τον Βασίλη Μπισμπίκη – Δείτε βίντεο

    Σε κλίμα διακοπών φαίνεται να κινείται ακόμη η Δέσποινα Βανδή, καθώς...
    Best Shop