Η Finos Film λέει «αντίο» στη Νόνικα Γαληνέα με την αριστοκρατική ομορφιά

Ημερομηνία:

«Αντίο» και «καλό ταξίδι» στην αγαπημένη Νόνικα Γαληνέα, που “έφυγε” λίγο πριν γιορτάσει τα 85 της χρόνια, λέει η Finos Film με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με ιδιαίτερη παιδεία, αριστοκρατική ομορφιά και ταλέντο, υπηρέτησε το θέατρο για πάνω από 50 χρόνια, μέσα από εκλεκτά έργα και συνεργασίες με ιερά τέρατα της υποκριτικής τέχνης. Το ντεμπούτο της έγινε στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Λεωφόρος του Μίσους» (1968), όπου εμφανίζεται να τραγουδά με την φωνή της Τζένης Βάνου, ενώ το 1971 συμμετείχε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Κόρη του Ήλιου». Αξιοσημείωτος ρόλος και πολύ αγαπητός στο κοινό ήταν στην ταινία «Η Κόμησσα της Κέρκυρας» (1972) πλάι στην Ρένα Βλαχοπούλου. Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της. Καλό ταξίδι» αναφέρει στην ανάρτηση.

Η Νόνικα Γαληνέα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, την Παρασκευή (02/06), σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο.

Το τελευταίο «αντίο»
 
Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια έκανε έκκληση να μην παραστούν κάμερες μέσα στον χώρο του κοιμητηρίου, παρά μόνο απ’ έξω, ενώ επιθυμία της Νόνικας Γαληνέα ήταν αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Φλίγκος
PhysioClinic

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...