Η ισλαμική οικονομία γιγαντώνεται και φτάνει τα 7,7 τρισ. δολάρια – Λόγω αύξησης του πληθυσμού

    Ημερομηνία:

    Σε διαρκή ανοδική πορεία βρίσκεται η λεγόμενη ισλαμική οικονομική χαλάλ, όπως αποκαλείται η οικονομική, επενδυτική και αποταμιευτική δραστηριότητα όταν εμπίπτει στα επιτρεπόμενα όρια από τη σαρία, καθώς με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία αναμένεται πως το 2025 θα έχει φτάσει παγκοσμίως στα 7,7 τρισ. δολάρια.

    Η ισλαμική οικονομία γιγαντώνεται και θα έχει υπερδιπλασιαστεί σε μια μόλις δεκαετία. Από τα 3,2 δισ. δολάρια το 2015, θα φτάσει τα 7,7 δισ. δολάρια το 2025, κυρίως λόγω της μεγάλη αύξησης του πληθυσμού των μουσουλμανικών χωρών.

    Σε αυτό συμβάλει επίσης και το μποϊκοτάζ από τους μουσουλμάνους σε κάθε χαρτοφυλάκιο που θεωρείται ότι υποστηρίζει το Ισραήλ.

    Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η παγκόσμια αγορά ισλαμικών επενδυτικών κεφαλαίων έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 300% μέσα στην τελευταία δεκαετία, ενώ βρίσκονται υπό διαχείριση τα 200 δισ. δολάρια αυτών των κεφαλαίων.

    Σημειώνεται ότι πλέον οι μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    WSJ: Ο Τραμπ εξετάζει τη στήριξη ένοπλων ομάδων στο Ιράν για την ανατροπή του καθεστώτος

    Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης αντικαθεστωτικών ομάδων...

    Συναγερμός στη Λεωφόρο Μαραθώνος: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία άτομα πεζά φέρονται...

    Πάτρα: Φωτιά σε κάδο – Πυκνοί καπνοί – φωτό

    Πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Ιωάννου Βλάχου και...

    To Ιράν επιτέθηκε με drone στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία – «Θα απαντήσουμε» λέει ο Τραμπ

    Ιρανική πυραυλική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους ενεργοποίησε σειρήνες...