Η Ισλανδία άνοιξε ξανά για τους τουρίστες, αλλά όχι για όλους

    Ημερομηνία:

    Η χώρα επιτρέπει την είσοδο σε τουρίστες αν πρόκειται να ενισχύσουν την οικονομία, χωρίς να κοστίσουν τη δουλειά των ντόπιων.

    Πριν ένα χρόνο, τα έσοδα της Ισλανδίας από τον τουρισμό υπολογίζονταν στο 42% της οικονομίας της χώρας. Το διάστημα της πανδημίας, μάλιστα, η χώρα το εκμεταλλεύτηκε, επενδύοντας 10 εκατομμύρια ευρώ στη βελτίωση οδικού δικτύου και σημείων ενδιαφέροντος για τους μελλοντικούς τουρίστες. Μετά την πτώση του τουρισμού κατά 79% μάλιστα, έδειξε ανυπομονησία για την επανεκκίνησή του. Έτσι, επέκτεινε το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα visa και πέραν της ευρωπαϊκής περιοχής Σένγκεν, επιτρέποντας και σε πολίτες άλλων χωρών, να παραμείνουν στη χώρα μέχρι 6 μήνες.

    Η Ισλανδία άνοιξε ξανά για τους τουρίστες, αλλά όχι για όλους
    Υπάρχει, όμως, μια προϋπόθεση: για να επιτραπεί η παρατεταμένη διαμονή, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επιδείξει εργασιακή σχέση με ξένη εταιρία ή να επιβεβαιώσει ότι είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ταυτόχρονα να πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλισης και εισοδήματος, το οποίο πρέπει να ανέρχεται στα 6200 ευρώ μηνιαίως και 74 χιλιάδες ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η ελπίδα της κυβέρνησης είναι πως οι τουρίστες αυτής της τάξης θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση ξανά στην οικονομία, μένοντας σε Airbnb και ξοδεύοντας χρήματα σε εστιατόρια, εκδρομές κ.ο.κ. Θα πετύχει τον σκοπό της; Το μέλλον θα δείξει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΒΙΝΤΕΟ: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου για την γιορτή της μητέρας

    Στις γυναίκες που κρατούν στην αγκαλιά τους ένα παιδί...

    Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 36χρονος που νοίκιασε το διαμέρισμα

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή,...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαϊου,...

    ΠΑΤΡΑ: Φωτιά σε όχημα στην Περιμετρική

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε επιβατικό όχημα...