Η Κίνα εξετάζει αντίμετρα στους δασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών

    Ημερομηνία:

    Ητοποθέτηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς ύψους 10% στις εισαγωγές από την Κίνα, προκάλεσε την αντίδραση του Πεκίνου.

    Η Κίνα μελετά και διαμορφώνει «αντίμετρα ως απάντηση στην απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών για επιβολή δασμών». Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από αύριο, 04 Μαρτίου.

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορεί το Πεκίνο ότι επιτρέπει το λαθρεμπόριο φεντανύλης, ένα συνθετικό οπιοειδές, που μαστίζει την αμερικανική επικράτεια.

    «Η Λαϊκή Δημοκρατία είναι μία από τις χώρες με το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Το γεγονός να κατηγορούμε άλλα κράτη, δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά πιθανότατα θα αυξήσει το βάρος για τις αμερικανικές εταιρείες και τους καταναλωτές και θα βλάψει τη σταθερότητα της παγκόσμιας βιομηχανικής αλυσίδας.

    Η Κίνα ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος και μπορούν να επιστρέψουν αμέσως στον σωστό δρόμο για την επίλυση των διαφορών μέσω δίκαιου διαλόγου. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα αντίμετρα για να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Λιν Γιάν, διαβεβαίωσε την Παρασκευή (28/02) ότι θα ληφθούν μέτρα «για την αποφασιστική προστασία των νόμιμων συμφερόντων της Κίνας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σάλος στην Τουρκία για οδηγό λεωφορείου που άφησε το τιμόνι και το έριξε στον… χορό με οπαδούς της Αντάλιασπορ – Δείτε βίντεο

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία το βίντεο που δείχνει οδηγό λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς της Αντάλιασπορ να...

    Υπουργείο Ναυτιλίας: Διπλασιάζεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών, διευρύνονται οι δικαιούχοι

    Τον διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών από 300 σε 600 ευρώ, καθώς και τη...

    Ολυμπιακός: Η Καϊράτ Αλμάτι θα παίξει χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη στο κρίσιμο ματς με τους Περαιώτες

    Ευχάριστο νέο στον Ολυμπιακό και πλήγμα στην Καϊράτ Αλμάτι, ενόψει της...