Η Κίνα ήρθε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Για ποιο λόγο

    Ημερομηνία:

    Στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα IURC, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, υποδέχτηκε την Πέμπτη 11  και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 την Keru FengKeyExpert, η οποία εκπροσωπούσε την Κίνα.

    Στόχος της συνάντησης ήταν η προώθηση συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αγροδιατροφή και οι υδατοκαλλιέργειες, τα πολιτιστικά και δημιουργικά οικοσυστήματα, η γαλάζια οικονομία, η ψηφιοποίηση των ΜμΕ και το ηλεκτρονικό εμπόριο με τις πόλεις Beijing, Zhengzhou,Hangzhou και Dalian.

    Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης,Φωκίων Ζαΐμης,«Ολοκληρώσαμε τις διαβουλεύσεις και ετοιμάζουμε την επίσημη αποστολή της κινεζικής αντιπροσωπείας στην ΠΔΕ μέσω του προγράμματος IURC της E.E. με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΙΝΒΙΣ και άλλων τοπικών φορέων». Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και σε άλλες πρωτοβουλίες που προωθούν τη συνεργασία με την Κίνα, όπως το επικείμενο Σύμφωνο Συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με την Περιφέρεια Φουτσιάν. Συνεχίζουμε με εξωστρέφεια για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα».

    Φλίγκος

    Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Διονύσιος Μαντζαβίνος, ο Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαΐας, Θεόδωρος Τσούμπελης, ο Διευθυντής του ΙΝΒΙΣ, Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος,  ο Συνιδρυτής της MOSAIC, Ανδρέας Τσιλήρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ, Σπύρος Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Τμ. Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της ΠΔΕ, Διονύσης Καρβέλης και η συνεργατίδα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Αγγελική Κωστοπούλου.

    Πραγματοποιήθηκαν επίσης επιτόπιες επισκέψεις σε τοπικούς φορείς ενδιαφέροντος, όπως το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η Mosaic, η REZOSBRANDS, παραγωγοί φράουλας κ.ά., όπου ακολούθησε συζήτησε για περαιτέρω συνεργασία.

    Tο πρόγραμμα IURC στοχεύει στην προώθηση αστικής και περιφερειακής διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών εταίρων και εταίρων της Κίνας, Αυστραλίας, Αμερικής και Ασίας στους τομείς της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και καινοτομίας στο πλαίσιοτης «Ευρώπη 2020».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο τελικός κυπέλλου ΕΣΚΑΗ στο Lepanto

    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=0U-Ar01o_Hc

    Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Αττική, Κρήτη και άλλες 16 περιοχές

    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για 18 περιφέρειες...

    Πόσες θερμίδες έχει η αγαπημένη Paloma, το δροσιστικό Aperol Spritz και το δημοφιλές Negroni;

    Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος χαλάρωσης για όλους μας...

    Τζάνειο: Εμφανίστηκε ο βοηθός νοσηλευτής που έκανε λάθος μετάγγιση στην 62χρονη

    Με την οικογένειά του επικοινώνησε χθες ο βοηθός νοσηλευτής, ο οποίος...