
Την αγωνία τους εκφράζουν οι παραγωγοί, που έχουν δεντροκαλλιέργειες καθώς ο παγετός των προηγούμενων ημερών προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο πέρασμα του.

Οι απότομες μεταβολές του καιρού επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγή, με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να προετοιμάζονται για ένα δύσκολο καλοκαίρι, όπως ήταν το περσινό, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που απειλούν τις καλλιέργειες.
Για μία νέα κλιματική πραγματικότητα κάνουν λόγο οι ειδικοί.

Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφασίστηκε η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την ακριβή οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και ότι εντός τριημέρου οι προϊστάμενοι των καταστημάτων του ΕΛΓΑ Βέροιας, Κοζάνης και Λάρισας θα συντάξουν εκθέσεις για το εύρος ζημιάς για εκτίμηση του κόστους
Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, θα προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εκτιμήσεις.
