Η Κομισιόν απαντά στον Ερντογάν: Ετοιμη για συνομιλίες με την Τουρκία η Ε.Ε.

    Ημερομηνία:

    Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ξεκινήσει συνομιλίες με την Τουρκία, με στόχο «μια εποικοδομητική σχέση για κοινή ευημερία και σταθερότητα», εξέφρασε σήμερα η Κομισιόν.

    Η Κομισιόν επί της ουσίας απαντούσε στη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν που ανέφερε σε ομιλία του χθες ότι «η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια».

    Ερντογάν: Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ε.Ε.
    GLEARNET

    Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννα Πισονέρο, διαβεβαίωσε πάντως στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Ε.Ε «έχει στρατηγικό συμφέρον να συνεχίσει μια συνεργατική και αμοιβαία επωφελή σχέση με την Τουρκία».

    Παράλληλα, η εκπρόσωπος εξέφρασε την ετοιμότητα της Κομισιόν να εμπλακεί σε συνομιλίες με την Τουρκία προκειμένου να υπάρξει πρόοδος για «μια εποικοδομητική σχέση κοινής ευημερίας και σταθερότητας» που όπως όμως τόνισε «θα χτιστεί πάνω σε «δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, το διεθνές δίκαιο και τη σταθερότητα προς όφελος όλων των πολιτών μας».

    Η ίδια έστειλε παράλληλα σαφές μήνυμα για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Αγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, η Πισονέρο τόνισε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στηρίζει «ένα σταθερό, ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Να σημειωθεί ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, οι 27 ηγέτες κάλεσαν την Κομισιόν να επεξεργασθεί μια «έκθεση για την τρέχουσα κατάσταση στις ευρωτουρκικές σχέσεις» η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το κόλπο με τα παγάκια και άλλα 2 υλικά για να ξεβουλώσετε εύκολα και γρήγορα τον νεροχύτη

    Αν ο νιπτήρας γίνεται κάποιες φορές μια μικρή λίμνη,...

    Οι άνδρες που ενδιαφέρονται πραγματικά μόνο για τον εαυτό τους, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές

    Η αναγνώριση της αυτάρεσκης και εγωκεντρικής συμπεριφοράς, δεν είναι...

    Αχαϊα: Βρέθηκε νεκρός άνδρας!

    Συναγερμός το πρωί στο Αίγιο. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι...

    Φέτα: Το λάθος που κάνουμε όλοι στη συντήρησή της

    Η φέτα είναι το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων και όχι μόνο. Πέρα από...