Η μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ: Η Παραγουάη πέταξε έξω τη Γερμανία στα πέναλτι!

Ημερομηνία:

Η Παραγουάη υπέγραψε τη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2026, αποκλείοντας τη Γερμανία στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Ήρωας ο τερματοφύλακας Χιλ, που απέκρουσε δύο εκτελέσεις, με τον Κανάλε να σφραγίζει την πρόκριση στην τελευταία προσπάθεια πέναλτι. Η Γερμανία «φωνάζει» για το γκολ του Τα που ακυρώθηκε στο 102′, καθώς καταλογίστηκε φάουλ του Άντον πάνω στον τερματοφύλακα της Παραγουάης. Η «Μάνσαφτ» είχε την κατοχή αλλά όχι την ουσία στο πρώτο ημίχρονο.

Η Παραγουάη μπήκε πιο επιθετικά και απείλησε πρώτη, με τον Αλόνσο να δοκιμάζει τον Νόιερ μετά από κόρνερ στο ξεκίνημα. Η Γερμανία απάντησε με ευκαιρίες των Ούνταβ και Βιρτς (6’, 8’), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η φλύαρη υπεροχή των Γερμανών τιμωρήθηκε στο 42′, όταν οι Παραγουανοί έκλεψαν, ο Αλμιρόν σέντραρε από δεξιά και ο αφύλακτος Ενσίσο με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, νέο λάθος του Κίμιχ παραλίγο να αποβεί μοιραίο για τη Γερμανία στο 50′, όμως ο Νόιερ έσωσε την κατάσταση απέναντι στον Ενσίσο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Βιρτς σέντραρε από αριστερά και ο Χάβερτς με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-1.

Η Παραγουάη αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα της λόγω τραυματισμού του Ενσίσο, ενώ στο 78’ ο Χιλ κράτησε το σκορ με μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Χάβερτς. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Στην παράταση, η Γερμανία φάνηκε να «αγκαλιάζει» την πρόκριση στο 102’, όταν ο Τα σκόραρε μετά από κόρνερ, όμως το VAR ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Άντον πάνω στον Χιλ, με τους Γερμανούς να διαμαρτύρονται και τον Νάγκελσμαν να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Το 1-1 δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και στα πέναλτι η Παραγουάη πήρε προβάδισμα με δύο χαμένα πέναλτι της Γερμανία, έχασε και εκείνη στη συνέχεια δύο, και τελικά πήρε τη μεγάλη πρόκριση με την εύστοχη εκτέλεση του καθοριστικού πέναλτι από τον Κανάλε.

Η μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ: Η Παραγουάη πέταξε έξω τη Γερμανία στα πέναλτι!

Γερμανία: Νόιερ, Ρίντιγκερ (110′ Τιάο), Τα, Κίμιχ, Μπράουν, Πάβλοβιτς (79′ Αντόν), Βιρτς (110′ Αμίρι), Σανέ (88′ Βολτεμάντε), Ενμέτσα (46′ Γκορέτσκα), Χάβερτς, Ούνταβ (63′ Μουσιάλα)

Παραγουάη: Χιλ, Κάσερες (99′ Οζέντα), Αλόνσο (120’+2′ Μπαλμπουένα), Κανάλε, Γκόμες, Αλμιρόν (91′ Βελάσκες), Κουμπάς, Μπομπαντίγια (99′ Σανάμπρια), Γκαλάρζα, Ενσίσο (57′ Μαουρίτσιο), Άβαλος (55′ Καμπαγιέρο).

Η διαδικασία των πέναλτι

Χαμένο (Γερμανία) Χάβερτς, απόκρουση Χιλ
0-1 Μαουρίσιο
1-1 Κίμιχ
1-2 Γκόμες
2-2 Μουσιάλα
2-3 Γκαλάρσα
Χαμένο (Γερμανία) Βολτεμάντε, απόκρουση Χιλ
Χαμένο (Παραγουάη) Σανάμπρια, άουτ
3-3 Αμίρι
Χαμένο (Παραγουάη) Μπαλμπουένα, απόκρουση Νόιερ
Χαμένο (Γερμανία) Τα, άουτ
3-4 Κανάλε

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αιγιάλεια: Δημοτικός Σύμβουλος κατηγορεί χωρίς αποδείξεις αντιδήμαρχο! Η απάντηση είναι… οι επιτυχημένες εκδηλώσεις

Αδικαιολόγητη επίθεση από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης στο...

Αχαΐα: Τα άλογα προσκύνησαν και υποκλίθηκαν στην Παναγιά Μακελλαριά – φωτο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε...

Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Αυγούστου 2026, η ιστορία...