Η ΝASA έγραψε ιστορία: Το “Perseverance” προσεδαφίστηκε στον Άρη- ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Το ρομποτικό ρόβερ “Perseverance” της αποστολής “Mars 2020” της NASA προσεδαφίστηκε στον κρατήρα Jezero του πλανήτη Άρη, περίπου στις 22:55 ώρα Ελλάδας, με σκοπό και να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής στον πλανήτη.

    Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και με το παρατσούκλι «Πέρσι», είναι λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο από το ρόβερ “Curiosisy” που μελετά μέχρι σήμερα τον ‘Αρη. Διαθέτει πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για πιο φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Με τα εργαλεία του, θα συλλέξει αρειανά δείγματα, που θα επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή, κάτι που, εφόσον συμβεί, θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά.

    Το “Perseverance” κατέβηκε μέσα στον μεγάλο κρατήρα Jezero, που κάποτε ήταν αρχαία λίμνη και δέλτα ποταμού και όπου θεωρείται πιθανότερο να υπήρχαν μορφές ζωής πριν δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο ‘Αρης ήταν πιο θερμός, υγρός και πιθανώς φιλόξενος για ζωή. Μεταξύ άλλων, το ρόβερ διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους. Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το “Ingenuity”, ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών, το πρώτο στην ιστορία που θα πετάξει σε έναν άλλο κόσμο.

    Η ΝASA έγραψε ιστορία: Το “Perseverance” προσεδαφίστηκε στον Άρη- ΒΙΝΤΕΟ

     

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πετάς στη λεκάνη της τουαλέτας

    Μπορεί να φαίνεται αθώο να πετάμε σκουπίδια στην τουαλέτα και να...

    Εσυ, τι επίπεδο σεξουαλικής ευεξίας έχεις;

    Οι περισσότεροι από εμάς, όταν σκεφτόμαστε το σεξ και...

    Αμετάβλητα τα όρια ηλικίας για σύνταξη έως το 2029

    Αντίστροφα για χιλιάδες ασφαλισμένους συνεχίζει να μετράει το… ασφαλιστικό...

    9 στους 10 με κράνος στην Πάτρα

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής...