Με σύμμαχο τον άνεμο και μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό της, η Δανάη Μπακογιάννη (ΣΑΚΑ) πέτυχε σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. με εμπόδια Κ20, διανύοντας την απόσταση σε 13.67 (-0,8), στο πρώτο δρομικό αγώνισμα του απογευματινού προγράμματος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στα Τρίκαλα.


Η 17χρονη αθλήτρια, με τη χαρακτηριστική της άνεση και τη μεγάλη ταχύτητα στο πέρασμα των εμποδίων, επιβεβαίωσε το σπουδαίο ταλέντο της και το μοναδικό της χάρισμα να αγωνίζεται με την ίδια αποτελεσματικότητα τόσο στα εμπόδια της δικής της κατηγορίας (Κ18) όσο και σε εκείνα της αμέσως μεγαλύτερης.
Η Μπακογιάννη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που μοιραζόταν με την Αναΐς Καραγιάννη, το οποίο ήταν 13.83. Η νεαρή αθλήτρια έχει μπροστά της ακόμη δύο χρόνια στην κατηγορία και, συνεπώς, την ευκαιρία να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η επίσης 17χρονη Ελένη Τσιάγγου (ΦΣ Άργους Ορεστικού) με 14.13, ενώ τρίτη ήταν η Αθανασία Οικονονομόπουλου (ΑΟ Κούρος Πατρών) με 14.34 (άνεμος -0,8 μ./δ.).



