Η νέα πολυτελής ζωή της οικογένειας Άσαντ: Η τεράστια περιουσία και τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη της ρωσικής ελίτ

    Ημερομηνία:

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, η σύζυγός του Ασμά και τα τρία τους ενήλικα παιδιά εγκατέλειψαν τα παλάτια τους στη Συρία και ξεκίνησαν μια νέα ζωή στη Ρωσία, αφού έλαβαν άσυλο από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Η Ασμά αλ Άσαντ, κόρη γιατρού από το Λονδίνο, έχει συνδέσει το όνομά της με μια πολυτελή ζωή, ενώ δημοσιεύματα την κατηγορούσαν επειδή ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για έπιπλα και ρούχα κατά τη διάρκεια της σκληρής διακυβέρνησης του συζύγου της.

    Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οικογένεια διαθέτει περιουσία που αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, εταιρείες-βιτρίνες, φορολογικούς παραδείσους και χαρτοφυλάκια ακινήτων.

    Η νέα πολυτελής ζωή της οικογένειας Άσαντ: Η τεράστια περιουσία και τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη της ρωσικής ελίτ
    Η Άσμα Άσαντ

    Μάλιστα, στη Μόσχα, αναμένεται να αξιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για να διατηρήσουν τον πολυτελή τρόπο ζωής τους στην εξορία.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, η οικογένεια Άσαντ έχει επενδύσει σε τουλάχιστον 20 διαμερίσματα στη ρωσική πρωτεύουσα, αξίας άνω των 30 εκατ. λιρών.

    Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα διαμένουν σε ιδιωτική κατοικία ή σε κυβερνητικό ασφαλές καταφύγιο.

    «Η νέα τους ζωή στη Μόσχα φαίνεται να συνδέεται άρρηκτα με την πολυτέλεια και τους μακροχρόνιους δεσμούς τους με τη ρωσική ελίτ» υπογραμμίζει το βρετανικό μέσο.
    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (9/12), το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια Άσαντ έλαβε άσυλο με άμεση εντολή του Πούτιν.

    Παρά την έλλειψη λεπτομερειών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για την τοποθεσία του Άσαντ».

    Η Ασμά, φέρεται να έφτασε στη Μόσχα με τα δύο αγόρια και την κόρη της λίγες ημέρες πριν ο Άσαντ εγκαταλείψει τη Συρία.

    Η νέα πολυτελής ζωή της οικογένειας Άσαντ: Η τεράστια περιουσία και τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη της ρωσικής ελίτ

    Η αποχώρηση του Άσαντ προκαλεί έντονη αμηχανία στον Πούτιν, ο οποίος είχε επενδύσει στρατιωτικά και οικονομικά στον Άσαντ.

    Παράλληλα, εγείρει ερωτήματα για το μέλλον των ρωσικών βάσεων στη Συρία. Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διάλογο με περιφερειακές δυνάμεις, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, για τη σταθερότητα στην περιοχή.

    Η ζωή στον ουρανοξύστη «υπερπαραγωγή»

    Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, η νέα ζωή του Άσαντ στη Ρωσία, αν και αβέβαιη, θα βασίζεται στη μεγάλη περιουσία του και τις διασυνδέσεις του στη χώρα, με πιθανή βάση πολυτελή διαμερίσματα στον ουρανοξύστη City of Capitals, στη Μόσχα.

    Ο ουρανοξύστης – ο οποίος μέχρι την αποκάλυψη του Shard του Λονδίνου το 2012 ήταν το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης – φιλοξενεί μερικούς από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας, υπουργεία, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πολυεθνικές εταιρείες.

    Η οικογένεια του Άσαντ, οι Μαχλούφ, με επικεφαλής τον θείο του, Μοχάμεντ Μαχλούφ, θεωρούνται η δεύτερη πλουσιότερη και πιο σημαντική οικογένεια της Συρίας μετά τη δική του. Έχουν επίσης σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία.

    Παράλληλα, η οικογένεια Άσαντ διατηρεί στενούς προσωπικούς δεσμούς με τη ρωσική πρωτεύουσα καθώς ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου, Χάφεζ αλ-Άσαντ, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...

    Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον υπεύθυνο του μπαρ

    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα οξείας μέθης, οδηγήθηκαν τα ξημερώματα...
    Best Shop