Η οικογένεια Μπότσεκ πέθανε από δηλητηρίαση με φωσφίνη στην Κωνσταντινούπολη – Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής

    Ημερομηνία:

    Τα τέσσερα μέλη της τουρκογερμανικής οικογένειας που πέθαναν στα μέσα Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη υπέκυψαν μετά τη δηλητηρίασή τους από φωσφίνη, σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας που κατατέθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

    «Κανένα ίχνος δηλητηρίου δεν βρέθηκε στο αίμα, στο στομάχι ή στα τρόφιμα που καταναλώθηκαν από την οικογένεια, ενώ εντοπίστηκε ισχυρή παρουσία φωσφίνης», σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπος T24 και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV, που επικαλούνται την έκθεση του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής. «Ισχυρές αποδείξεις βρέθηκαν που δείχνουν ότι η οικογένεια Μπότσεκ πέθανε εξαιτίας του αερίου φωσφίνης», προσθέτουν.

    Η έκθεση δείχνει να επιβεβαιώνει ότι αντιπαρασιτικός ψεκασμός που έγινε μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι γονείς και τα δύο παιδιά μπορεί να είναι η αιτία των θανάτων: «Βρέθηκαν αποδείξεις ότι το χημικό αυτό προϊόν χρησιμοποιήθηκε από το ξενοδοχείο».

    Τοξικό εντομοκτόνο

    Η φωσφίνη, που είναι επίσης γνωστή ως υδρίδιο του φωσφόρου ή φωσφίδιο αλουμινίου, είναι ένα πολύ τοξικό εντομοκτόνο για τον άνθρωπο και τα θηλαστικά. Σε αέρια κατάσταση εισχωρεί στον οργανισμό με την εισπνοή, διανέμεται κυρίως στο ήπαρ, το νευρικό σύστημα και την καρδιά, διευκρινίζει στην ιστοσελίδα του το INRS, το Γαλλικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

    Το INRS προειδοποιεί ότι «η έκθεση μέσω της εισπνοής ισχυρών δόσεων φωσφίνης προκαλεί σοβαρές νευρολογικές, αναπνευστικές και καρδιακές βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο του ασθενή».

    Μόλυνση μέσω του αεραγωγού της τουαλέτας

    Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Μπότσεκ πέθαναν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών – τα παιδιά ηλικίας 3 και 6 ετών, μετά η μητέρα, και μετά ο πατέρας αφότου ασθένησαν στις 12 Νοεμβρίου.

    Αρχικά αναφέρθηκε η τροφική δηλητηρίαση ως η αιτία του θανάτου, μετά μια επίσκεψη της οικογένειας στην τουριστική συνοικία Ορτάκιοϊ, όπου οι γονείς και τα παιδιά έφαγαν δημοφιλή φαγητά.

    Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης είχε ανοίξει έρευνα με την υποψία της τροφικής δηλητηρίασης. Ωστόσο η εκδοχή αυτή αποκλείστηκε γρήγορα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «χημική δηλητηρίαση μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε» η οικογένεια, το οποίο, σύμφωνα με τα μμε, έπρεπε να καταπολεμήσει μια εισβολή κοριών.

    Το προϊόν φέρεται να μόλυνε το δωμάτιο της οικογένειας, που βρισκόταν από πάνω, μέσω του αεραγωγού της τουαλέτας. Το ξενοδοχείο έκλεισε και 11 άτομα συνελήφθησαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σάλος στην Ιταλία με τον βιασμό 18χρονης σε πάρκο στη Ρώμη – Συνελήφθησαν τρεις μετανάστες, αναζητείται ο δράστης

    Ανθρωποκυνηγητό για έναν άνδρα που βίασε μία 18χρονη σε πάρκο έχει εξαπολύσει...

    ΜΠΑΡΑΖ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (φωτό): Τραυματίες, εγκλωβισμοί και καταγγελίες συνδικαλιστών

    Μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων χθες στην Πάτρα, εν μέσω βροχής!...

    Στην Πάτρα σήμερα ο αν. υπουργός Μεταφορών Κώστας Κυρανάκης – Σύσκεψη για το τρένο

    Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών...