Η πανεύκολη συνταγή για μπακλαβά με έμπνευση από Dubai Chocolate με φιστίκια και σοκολάτα

    Ημερομηνία:

    Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά. Αυτή η παραλλαγή με φιστίκια και σοκολάτα προσθέτει μια μοντέρνα και λαχταριστή πινελιά στην κλασική συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά και φυσικά θυμίζει την viral Dubai Chocolate.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 340 γραμμάρια ελαφρώς αλατισμένα ξεφλουδισμένα φιστίκια
    • 1 σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
    • 3/4 φλιτζανιού κρέμα φιστικιού
    • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
    • 1 συσκευασία (450 γραμμάρια) κατεψυγμένο φύλλο κρούστας, ξεπαγωμένο
    • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας νερό
    • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζάνι μέλι

    Οδηγίες

    για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
    2. Τοποθετήστε τα φιστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε τα ώστε να είναι καλά ψιλοκομμένα. Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος και συνεχίστε την πολτοποίηση μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήστε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού για το γαρνίρισμα.
    3. Χτυπήστε το ταχίνι και την κρέμα φιστικιών μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
    4. Αλείψτε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε 2 φύλλα κρούστας και αλείψτε με βούτυρο σε λεπτή στρώση πάνω από την επιφάνεια. Σκεπάστε με άλλο ένα φύλλο και αλείψτε με βούτυρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να υπάρχουν 8 φύλλα.
    5. Ρίξτε τη μισή από την κρέμα φιστικιών πάνω από τη ζύμη και πασπαλίστε με το μισό από το μείγμα φιστικιών. Σκεπάστε με 1 φύλλο κρούστας. Αλείψτε ελαφρά με βούτυρο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία άλλες 3 φορές μέχρι να υπάρχουν 4 φύλλα βουτυρωμένα.
    6. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα φιστικιών και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα φιστικιών. Σκεπάστε με 6 έως 8 φύλλα κρούστας, το καθένα αλειμμένο με βούτυρο.
    7. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε ρόμβους ή τετράγωνα μέχρι τον πάτο του ταψιού. Μπορείτε να κόψετε σε 4 μακριές σειρές και στη συνέχεια να κάνετε διαγώνιες τομές. Ρίξτε από πάνω ό,τι περίσσεψε από το λιωμένο βούτυρο, αν θέλετε.
    8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι ο μπακλαβάς να ροδίσει και να γίνει τραγανός, για 40 έως 45 λεπτά.
    9. Ενώ ψήνεται ο μπακλαβάς, προσθέστε νερό και ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξτε το μέλι, χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράστε, για 15 έως 20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
    10. Βγάλτε τον μπακλαβά από το φούρνο και ρίξτε αμέσως το σιρόπι ομοιόμορφα από πάνω. Πασπαλίστε με το 1/4 φλιτζανιού μείγμα φιστικιών που είχατε αφήσει στην άκρη. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε, για τουλάχιστον 2 ώρες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Βανδαλισμοί στην Πλατεία Μποζαϊτίκων

    Βάνδαλοι πέρασαν από την πλατεία στα Μποζαίτικα, αφήνοντας πίσω...

    Τζόκερ: Το υψηλότερο τζακ ποτ όλων των εποχών-Πάλι δεν βρέθηκε νικητής

    Το τζακ ποτ συνεχίστηκε και στην αποψινή κλήρωση, 2947 (10...

    ΚΑΜΙΝΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Ο δρόμος… που έγινε χωματόδρομος

    Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Καμινίων με το σκηνικό...

    Σαρωτικές αλλαγές στη νυχτερινή διασκέδαση: Ποινές σε ιδιοκτήτες και γονείς για είσοδο ανηλίκων στα κλαμπ

    Μια νέα πραγµατικότητα φέρνει νόµος, ο οποίος τέθηκε πρόσφατα...