Όταν ο καιρός ζεσταίνει και αναζητούμε έναν δροσιστικό και ελαφρύ τρόπο να ξεδιψάσουμε, η συνταγή για γρανίτα καρπούζι του Jamie Oliver είναι η τέλεια λύση.
Ο διάσημος Βρετανός σεφ, γνωστός για τις απλές και γευστικές του συνταγές, μας προσφέρει μια μοναδική συνταγή που αναδεικνύει τη φρεσκάδα και τη γλύκα του καρπουζιού με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Για τη γρανίτα καρπούζι από τη συνταγή του Jamie Oliver, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
Υλικά
- 1 μεγάλο ώριμο καρπούζι (περίπου 1,5 κιλό)
- 100 γρ. ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με την γλυκύτητα του καρπουζιού)
- 1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ ή λεμονιού
- Φρέσκος δυόσμος για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία του καρπουζιού: Κόβετε το καρπούζι στη μέση και αφαιρείτε τα σπόρια. Στη συνέχεια, κόβετε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ.
- Πολτοποιήστε το καρπούζι μέχρι να γίνει ένα λείο υγρό.
- Αν το καρπούζι δεν είναι πολύ γλυκό, προσθέστε ζάχαρη κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.
- Προσθήκη χυμού: Προσθέτετε τον χυμό λάιμ ή λεμονιού για να ενισχύσετε τη γεύση και ανακατεύετε ξανά.
- Κατάψυξη: Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε μια επιφάνεια με ρηχό πάτο και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
Ξεφλούδισμα και σερβίρισμα: Όταν είναι έτοιμο, χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι για να σπάσετε το κατεψυγμένο μείγμα σε μικρούς κρυστάλλους. Σερβίρετε αμέσως και αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο για έξτρα φρεσκάδα.