Η “παρουσία”… κόσμημα της Ελλάδας στην ορκωμοσία Μπάιντεν- ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Ντυμένη στα κίτρινα, η νεαρή Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν αιχμαλώτισε το κοινό με τους στίχους της με τους οποίος απηύθυνε έκκληση για ενότητα στις ΗΠΑ.

    Όπως γράφει η Vogue η νεαρή Αμάντα φορούσε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που της χάρισε η Οπρα ειδικά για την περίσταση. Τι σημασία έχει αυτό θα αναρωτηθεί κανείς. Κι όμως.

    Με έναν περίεργο τρόπο η Ελλάδα ήταν παρούσα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ αφού τα σκουλαρίκια είναι δημιουργία του Έλληνα, Νίκου Κούλη. 

     

    ΦΩΤΟ REUTERS

    Ηλικίας μονάχα 22 ετών, η νεαρή γυναίκα, που κατάγεται από το Λος Άντζελες, απήγγειλε ένα ποίημά της με τίτλο “The hill we climb”, μια αναφορά στον λόφο του Καπιτωλίου, όπου υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου.

    Το ποίημά της, το οποίο ολοκλήρωσε μετά την επίθεση, αναφέρεται σε μια «δύναμη που θα διαλύσει το έθνος μας, παρά θα το μοιραστεί». «Αυτή η προσπάθεια σχεδόν πέτυχε, όμως αν και η δημοκρατία μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει, δεν μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά».

    Η νεαρή ποιήτρια περιέγραψε τον εαυτό της ως «ένα αδύνατο μαύρο κορίτσι, απόγονη σκλάβων, την οποία μεγάλωσε μια ανύπαντρη μητέρα» και το οποίο βρέθηκε «να απαγγέλλει» μπροστά από έναν πρόεδρο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ισλανδία: Πιθανό δημοψήφισμα ακόμη και τον Αύγουστο για ένταξη στην ΕΕ

    Σε μια συγκυρία όπου η γεωπολιτική αστάθεια επανακαθορίζει στρατηγικές επιλογές, η Ισλανδία φαίνεται...

    Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Νέος κύκλος δανείων 800 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά

    Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ III επανέρχεται τον Μάρτιο, δίνοντας εκ νέου πρόσβαση...

    Λιανεμπόριο τροφίμων: Πώς η Σαρακοστή εκτοξεύει νηστίσιμα και plant based

    Η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί κάθε χρόνο έναν από τους πιο...

    MSC World Europa: Η νέα εποχή της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

    Μόλις το «MSC World Europa» αφήνει πίσω την Τσιβιταβέκια, το επίνειο...