Η σαρκοφάγος του φαραώ Ραμσή Β’ επιστρέφει στο Παρίσι ύστερα από 47 χρόνια

Ημερομηνία:

Η Αίγυπτος αποφάσισε να δανείσει στη Γαλλία τη σαρκοφάγο του φαραώ Ραμσή Β’ προκειμένου να εκτεθεί για πέντε μήνες στο Παρίσι, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στον ισχυρότερο ηγεμόνα της αρχαίας Αιγύπτου.

Η έκθεση «Ραμσής ο Μέγας και ο Χρυσός των Φαραώ» ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο πέρυσι και θα φτάσει μέχρι το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το φθινόπωρο, αλλά μόνο οι Παριζιάνοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη σαρκοφάγο.

Θα αποτελέσει αναμφίβολα την σημαντικότερη ατραξιόν της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παρκ ντε λα Βιλέτ από τις 7 Απριλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η σαρκοφάγος με το κέδρινο κάλυμμα απεικονίζει τον φαραώ Ραμσή Β’ με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του, να κρατά το σκήπτρο και το φραγγέλιο. Στο ύψος της κοιλιάς αναγράφεται «Ραμσής, ο αγαπημένος του Άμμωνα».

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα η πολύτιμη σαρκοφάγος δεν είχε ταξιδέψει εκτός Αιγύπτου. Είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι το 1976, στο πλαίσιο έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στον Ραμσή Β’, έναν από τους πιο διάσημους φαραώ της 19ης Δυναστείας που κυβέρνησε για 67 χρόνια.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ερωτικό παρασκήνιο στη showbiz: Πικάντικα μηνύματα τραγουδίστριας στον σύζυγο πασίγνωστης παρουσιάστριας

Μια προσωπική υπόθεση που αφορά γνωστή τραγουδίστρια και τον...

Περιπέτεια στον αέρα για Σάκη Τανιμανίδη – Χριστίνα Μπόμπα: «Νομίζαμε ότι είναι η τελευταία μας»

Μια ιδιαίτερα δύσκολη ταξιδιωτική εμπειρία περιέγραψαν ο Σάκης Τανιμανίδης...

Πώς είναι σήμερα πρώην παίκτρια του Bachelor μετά τις αισθητικές παρεμβάσεις

Έξι χρόνια μετά την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, η...

Αποθεώνει την Ελένη Μενεγάκη ο Δήμος Βερύκιος: «Δεν είναι μία Barbie μόνο, είναι έμπορος»

Στην επιχειρηματική πλευρά της Ελένης Μενεγάκη στάθηκε ο Δήμος...