Η Σκλαβενίτης εξαγοράζει τη «Σπιτική Κουζίνα» και επενδύει στα έτοιμα γεύματα

    Ημερομηνία:

    Στον έλεγχο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης περνούν τα 25 καταστήματα της αλυσίδας «Σπιτική Κουζίνα», τα οποία ανήκουν στον όμιλο Salas Group.

    Σύμφωνα με με πηγές κοντά στην Εταιρεία η συμφωνία για την απόκτηση των 25 καταστημάτων στην Αττική προβλέπει ότι όλες οι θέσεις εργασίας, 75 στο σύνολό τους, θα διατηρηθούν.

    Η «Σπιτική Κουζίνα» αποτελεί εδώ και χρόνια μία ποιοτική και προσιτή επιλογή για όλους όσους αναζητούν μαγειρευτά φαγητά για το μεσημεριανό γεύμα τους, καθώς λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 17:00, προσφέροντας ποικιλία από ορεκτικά, σαλάτες και μαγειρευτά φαγητά. Με την εξαγορά αυτή, η Σκλαβενίτης επιχειρεί να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά έτοιμου φαγητού, ανταποκρινόμενη στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το μοντέλο ανάπτυξης της «Σπιτική Κουζίνα», καθώς ο όποιος σχεδιασμός είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

    Νέα υπερμονάδα παραγωγής στη Μαγούλα

    Παράλληλα, ο όμιλος προχωρά στην κατασκευή μίας από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής έτοιμων γευμάτων στην Ελλάδα, στη Μαγούλα Αττικής. Η νέα εγκατάσταση αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επόμενων μηνών, με δυνατότητα παραγωγής έως και 250.000 μερίδων ημερησίως – επίδοση που αποτυπώνει την ένταση της επένδυσης και τη φιλοδοξία του εγχειρήματος.

    Η αγορά των έτοιμων γευμάτων τύπου «heat and eat» – δηλαδή εκείνων που απαιτούν απλώς ζέσταμα – καταγράφει σταθερή άνοδο. Το 2022, ο συγκεκριμένος κλάδος σημείωσε τζίρο 118,75 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 το ποσό αυτό ανήλθε στα 144,35 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 22% σε δύο χρόνια. Μόνο μέσα στο τελευταίο έτος, η αγορά ενισχύθηκε κατά 7,5%, ενώ η συνολική κατανάλωση σε όγκο έφτασε τα 15 εκατομμύρια τεμάχια, σύμφωνα με στοιχεία της Circana.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Στιγμές από τις πρώτες τους διακοπές – ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

    Η Αιγιώτισσα Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης έκαναν τις πρώτους τους...

    «Τσουνάμι» Ιγγλέζου στο «μαργαριτάρι των Calanques»

    Έκανε τη Νότια Γαλλία να… δακρύσει από χαρά η Ασημίνα...

    Greysexuals: Η νέα «γκρίζα ζώνη» στη σεξουαλικότητα των νέων

    Μετά τους asexual και τους… sapiosexual μια νέα κατηγορία «σεξουαλικότητας» εμφανίστηκε...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Το who is who των εμπρηστών

    Ανδρες που κινούνται με μοτοσικλέτες σε δασικές ή ημιδασικές...