Η Σταύρωση μιας οικογένειας στην Εύβοια: Δύο παιδιά νεκρά από καρδιά – Τι εξετάζεται…

    Ημερομηνία:

    Συγκλονίζει η ιστορία της οικογένειας από την Εύβοια, που έζησε τον ίδιο εφιάλτη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.

    Η οικογένεια έχασε το πρωί του Σαββάτου το 10 μηνών αγοράκι της όταν αυτό παρουσίασε ξαφνικά ταχυκαρδία.

    Τρία χρόνια πριν η οικογένεια είχε χάσει ένα ακόμα παιδί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

    Το μωρό κάνει εισαγωγή στην παιδιατρική κλινική Χαλκίδας στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι.

    Από τις εργαστηριακές εξετάσεις μόνο η τροπονίνη ήταν ανησυχητικά υψηλή, με τη μητέρα να ενημερώνει ταραγμένη τους γιατρούς πως έχει χάσει κι άλλο ένα παιδάκι με παρόμοιο τρόπο.

    Τρεις παρά τέταρτο το μεσημέρι το μωράκι διακομίζεται στην Αθήνα και στο «Αγλαΐα Κυριακού».

    Είναι ωχρό, με την ταχυκαρδία να επιμένει.

    Δεν είχε κανένα σύμπτωμα

    Την ίδια επιπλοκή στην καρδιά φέρεται να είχε εμφανίσει και το πρώτο αγοράκι της οικογένειας το οποίο όμως «κατέληξε» σε μεγαλύτερη ηλικία και συγκεκριμένα όταν ήταν 4 ετών.

    Η προσοχή όλων πλέον είναι στραμμένη στο τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα υγιέστατο κοριτσάκι 3 ετών που έμελλε να χάσει και τα δύο αδέλφια του σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

    Εξετάζουν την κληρονομικότητα

    Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας και να αναδείξει τυχόν ομοιότητες με τον πρώτο θάνατο.

    Οι υγειονομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο μήπως υπάρχει κάποιο σπάνιο κληρονομικό νόσημα που στέρησε τη ζωή από τα δύο αδελφάκια.

    Το MEGA βρέθηκε στο χωριό Μακρυμάλλι, στην Εύβοια εκεί όπου η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη.

     

    «Τι να πω; Που έχασαν το πρώτο τους παιδάκι μετά χάνουν το δεύτερο αγοράκι στα καλά καθούμενα;», λέει κάτοικος του χωριού και συγγενής της οικογένειας.

    «Είχε χάσει η μαμά τον αδερφό της από καρδιά».

    Για τις καρδιολογικές παθήσεις μίλησε και ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας.

    «Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν να διαγνωστούν ποιο γονίδιο ή ποια γονίδια είναι υπεύθυνα. (…) Όταν βλέπετε μια οικογένεια με τόσα περιστατικά αιφνίδιου θανάτου, είναι σίγουρα γενετικό το υπόστρωμα», λέει, μεταξύ άλλων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιμελητήριο Αχαΐας: Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία στα Καλάβρυτα – Ποια θέματα συζητήθηκαν

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας, τηρώντας τις δεσμεύσεις της νέας διοίκησης...

    ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: Εδωσε συνέντευξη σε Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο

    Εγραψε η ανιπεριφερειάρχης Υγείας Αννα Μαστοράκου: Την Πέμπτη 26...

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΚΟΣ: Οι τοπικές κοινωνίες στο προσκήνιο της εξωστρέφειας

    Συνεχίζοντας τις διαρκείς επαφές με φορείς των τοπικών κοινωνιών...

    Ο Ηρακλής Νικολακόπουλος πρόεδρος στον Κεραυνό

    Νέος πρόεδρος του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου είναι ο Ηρακλής...