Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – ΒΙΝΤΕΟ

Ημερομηνία:

Οργή έχει προκαλέσει η θανάτωση ενός χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ο οποίος είχε διαφύγει από τον περιορισμένο χώρο του, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.

PHILOXENIA

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Την ίδια ώρα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media καταγράφεται η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Πάρκο.

 

Το χρονικό της θανάτωσης του χιμπατζή

‘Hταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,80 μέτρα. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δεν μπόρεσαν να πιάσουν το ζώο και έτσι αποφασίστηκε η θανάτωσή του. Κι αυτό, γιατί, όπως εξηγούν, δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, καθώς λόγω του όγκου του θα χρειαζόταν 15 λεπτά για να επιδράσει.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία οργανώνει =συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο ότι στην ανακοίνωση του πάρκου , «δεν διευκρινίζεται το πώς έφυγε το ζώο και ξέφυγε από το κλουβί του και σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε εν ώρα λειτουργίας του πάρκου και ενώ βρίσκονταν εκεί επισκέπτες».

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αγρίνιο: Σήμερα η απολογία των δύο κατηγορούμενων για αρπαγή και βιασμό ανήλικης

Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για αρπαγή...

Αξιολόγηση 332 Δήμων σε όλη τη χώρα! Σε ποια θέση είναι ο Δήμος Πατρέων

Μια νέα έρευνα για τη χρηστή οικονομική διοίκηση των...

Το «επικό» παρκάρισμα οδηγού στο κέντρο της Πάτρας!

Το «επικό» παρκάρισμα οδηγού στο κέντρο της Πάτρας! Στην...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Πλησιάζει και η καθιερωμένη μετάβαση από τη θερινή στη...