Η συνήθεια των Πατρινών την παραμονή “ταγιαντρεός”

    Ημερομηνία:

    Από την σελίδα “Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας”
    Πάτρα, παραμονή Αγίου Ανδρέα, ΤΟΤΕ
    Την παραμονή τ’ Αγιαντρεός, πέρα από τον παστό μπακαλάο για την παραδοσιακή αλιάδα, από τα χαράματα γινόταν χαμός από τις ουρές στα ψαράδικα για φρέσκα ψάρια. Οι πιο προνοητικοί είχαν κάνει παραγγελία στον ψαρά από προηγούμενες μέρες. Συνήθως αγόραζαν Λιγδοπούλες Μεσολογγίου, αλλά και άλλα ψάρια από το διβάρι του Πάπα.
    ΤΟΤΕ δεν υπήρχαν ιχθυοτροφεία, όλα τα ψάρια ήταν «αλανιάρικα» και φυσικά νοστιμότερα.
    • Τις Λιγδοπούλες τις μαγείρευαν στο φούρνο, με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μοσχοβόλαγε ο τόπος. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιζε και η μαστοριά της νοικοκυράς.
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Δύο διαγνωστικά κέντρα ζητούν…. χρήμα! Για να μείνουν… όρθια

    Εντείνονται οι διεργασίες στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων -και...

    Στα ύψη οι τιμές των γλυκών – «Μια πάστα που πέρυσι κόστιζε 2,5 ευρώ, φτάνει πλέον τα 4 ευρώ»

    Για τις τιμές των γλυκισμάτων ενόψει των Xριστουγέννων μίλησε ο πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Γιάννης Γλύκος...

    Πάτρα: Αυτός είναι ο αντιδήμαρχος… που μόνο κρεβάτι δεν έχει στο δημαρχείο – φωτό

    Δεν φτάνει η πολλή δουλειά με την οποία έχει...

    David Gilmour: Ο ήχος, το όραμα και η μεταμόρφωση των Pink Floyd

    Η στιγμή που άλλαξε τα πάντα Όταν ο David Gilmour...