Η συνήθεια των Πατρινών την παραμονή “ταγιαντρεός”

    Ημερομηνία:

    Από την σελίδα “Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας”
    Πάτρα, παραμονή Αγίου Ανδρέα, ΤΟΤΕ
    Την παραμονή τ’ Αγιαντρεός, πέρα από τον παστό μπακαλάο για την παραδοσιακή αλιάδα, από τα χαράματα γινόταν χαμός από τις ουρές στα ψαράδικα για φρέσκα ψάρια. Οι πιο προνοητικοί είχαν κάνει παραγγελία στον ψαρά από προηγούμενες μέρες. Συνήθως αγόραζαν Λιγδοπούλες Μεσολογγίου, αλλά και άλλα ψάρια από το διβάρι του Πάπα.
    ΤΟΤΕ δεν υπήρχαν ιχθυοτροφεία, όλα τα ψάρια ήταν «αλανιάρικα» και φυσικά νοστιμότερα.
    • Τις Λιγδοπούλες τις μαγείρευαν στο φούρνο, με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μοσχοβόλαγε ο τόπος. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιζε και η μαστοριά της νοικοκυράς.
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ελλάδα vs Τουρκία: Ποιος είναι πιο ισχυρός στρατιωτικά; ΠΙΝΑΚΑΣ

    Σε επίπεδο ενεργού προσωπικού, η Τουρκία διατηρεί μια από...

    Πατρινοί ντελιβεράδες “Δαυίδ”… χτυπούν τον “Γολιάθ”

    του Αχιλλέα Ροδίτη                                                          Η ενέργεια ξεκίνησε απ’ τους δρόμους της...

    Αυτή είναι η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους οδηγούς

    Η Νορβηγία παραμένει η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους χρήστες του οδικού δικτύου, με...

    ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΙΓΙΟΥ: Στην Οικονομική Αστυνομία ο φάκελος της υπεξαίρεσης

    Στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης ∆ίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων θα τεθεί...