Η συνταγή της ημέρας. Σπαγγέτι με πικάντικη σάλτσα φράουλας

    Ημερομηνία:

    Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα με σάλτσα φράουλας, που θα αγαπήσετε την άνοιξη.

    GLEARNET

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα σπαγγέτι να βράσουν al dente. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

    Βήμα 2

    Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνετε τις φράουλες.

    Βήμα 3

    Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τους κόκκους πιπεριού και μπαχαριού. Αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες (περίπου 15 λεπτά).

    Βήμα 4

    Ραντίζετε με το ξίδι και αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.

    Βήμα 5

    Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη (17/9) συνέντευξη...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...