Η «Θεοπούλα» εκπέμπει SOS για την Λίμνη Τριχωνίδα

Ημερομηνία:

SOS για την Τριχωνίδα εκπέμπει η αγαπημένη ηθοποιός Έφη Παπαθεοδώρου, η «Θεοπούλα» της δημοφιλούς σειράς «Στο παρά πέντε», που κατάγεται από τα Σιταράλωνα του Θέρμου.

PHILOXENIA

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το έργο αντλησιοταμίευσης στη λίμνη Τριχωνίδα, τον «παράδεισο» της γενέθλιας πατρίδας της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύεται κείμενό της.

Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

Αγαπημένες και αγαπημένοι φίλοι, σας στέλνω την αγάπη μου κι ευχαριστώ για τη δική σας, που με τόσο ενθουσιασμό μου τη δείχνετε!

Νιώθω τυχερή που μπορώ να σας μιλήσω για τη μεγάλη στενοχώρια που νιώθω.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα—τα τρυφερά παιδικά χρόνια, που μένουν αξέχαστα στη ζωή μας—δίπλα στη μαγευτική αυτή λίμνη. Εκεί γνώρισα τα πουλιά, τα σπάνια άνθη της στις όχθες της· εκεί τσαλαβούτησα στα πεντακάθαρα νερά της κι έμαθα κολύμπι, δίπλα στα βατραχάκια, τα ψαράκια, που τα πιάναμε με πρωτόγονα μέσα· εκεί έζησα την απεραντοσύνη του γαλάζιου ουρανού, όπως καθρεφτιζόταν στα ήρεμα νερά της.

Η λίμνη Τριχωνίδα, η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας μας (μετά τις Πρέσπες), υπάγεται στη NATURA 2000.

Αυτό σημαίνει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ κάθε επέμβαση στο χώρο της, γιατί το οικολογικό της σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο. Μας έχει δοθεί από τη φύση αυτός ο θησαυρός, και τώρα άνθρωποι άσχετοι με τον τόπο μας—χωρίς κανέναν ψυχολογικό δεσμό με την περιοχή—έρχονται και θέλουν να ΑΡΠΑΞΟΥΝ κυριολεκτικά το ΝΕΡΟ της, που είναι ο καινούργιος ΧΡΥΣΟΣ στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Αυτός είναι ο λόγος που τόσο τους “κόφτει” για τη δήθεν αξιοποίηση της περιοχής.

ΕΛΕΟΣ! Η Αιτωλοακαρνανία έχει δώσει τα ποτάμια της στην άπληστη κι αλόγιστη Αττική—που έχει μπαζώσει τα δικά της ποτάμια και τώρα θέλει να “ρουφήξει” και την Τριχωνίδα. Άσε που έχουν γεμίσει τα βουνά μας με τις τερατώδεις ανεμογεννήτριες—που όλο χαλάνε, αφού καταστρέψουν πρώτα όλη την περιοχή.

ΕΛΕΟΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Υπογράψτε, καλοί μου, αν συμφωνείτε, και όλοι μαζί να σταματήσουμε παρόμοιες καταστροφές.

Πρέπει εδώ να ομολογήσω πως αυτή τη φορά “ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΟΝΤΗ!”

Ευχαριστώ. Σας φιλώ.

Έφη – Θεοπούλα!

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δυτική Ελλάδα: Σφοδρή σύγκρουση 2 ΙΧ – φωτο

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές σημειώθηκε το απόγευμα της...

Αχαΐα: Νέα μεγάλα “χτυπήματα” από “μαϊμού” υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Χάνονται περιουσίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Νέες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων καταγράφηκαν στην Αχαΐα, με τους...

500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα

Σχεδόν μισό εκατομμύριο ταμειακές μηχανές και POS έχουν πλέον...

Champions League – Opta: Οι πιθανότητες, τα φαβορί, η Παρί Σεν Ζερμέν και η ΑΕΚ

Ο υπερυπολογιστής της -βρετανικής εταιρείας αναλύσεων-Opta δημοσίευσε (4/9) τις πρώτες του...