Η Θύελλα Πατρών συμπλήρωσε 92 χρόνια ζωής

    Ημερομηνία:

    Η Θύελλα Πατρών έκλεισε  92 χρόνια από την ίδρυσή της, στις 14 Ιουνίου του 1930. Την ιδρυτική πράξη υπέγραψαν ο Νίκος Καρέλας και ο Βασίλης Κοτίδης και με πρώτο πρόεδρο τον Γιάννη Φυτέα.

    Από τις ιστορικότερες ομάδες της Αχαΐας και από τις πρώτες στην Ελλάδα είναι η Θύελλα Πατρών. Ο για πολλά χρόνια, δεύτερος ποδοσφαιρικός «Φάρος» της Πάτρας μετά την Παναχαϊκή, έχει πολλές παρουσίες στα Εθνικά πρωταθλήματα της Γ’ και της Δ’ Εθνικής ενώ κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ήταν η παρουσία της στη Β’ Εθνική την περίοδο 1959-1961.

    Το 1930 η Θύελλα Πατρών ξεκινάει από την Γ΄ Κατηγορία και μέσα σε 8 χρόνια, το 1938 ανεβαίνει στην Α’ Κατηγορία. Ο πόλεμος και η κατοχή διακόπτουν κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι το 1945 όπου το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά και στα επόμενα πέντε χρόνια η Θύελλα κατακτά δύο φορές τον πρώτο τίτλο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πατρών (1950).

    Το 1959 αποφασίστηκε η συγχώνευση με τον Ολυμπιακό αλλά οι δύο σύλλογοι δεν συμφώνησαν στο όνομα, καθώς η πλευρά της Θύελλας πρότεινε την ονομασία «Θυελλώδης Ολυμπιακός» ενώ η πλευρά του Ολυμπιακού το «Ολυμπιακή Θύελλα». Έτσι, την περίοδο 1959-1960 έπαιξε στην Β’ εθνική ως Ολυμπιακός και την περίοδο 1960-1961, πάλι στην Β’ εθνική, ως Θύελλα.

    Το 1967 συγχωνεύτηκε υποχρεωτικά με τον νόμο της χούντας μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή, την Προοδευτική, τον Απόλλωνα, τον Πατραϊκό και τον Αχιλλέα για να ιδρυθεί ο Α.Π.Σ. Πάτραι. Η Θύελλα είχε αρνηθεί τη συγχώνευση αλλά η χούντα έστειλε αστυνομικές δυνάμεις να παραλάβουν το αρχείο και το καταστατικό του συλλόγου με την βία. Τότε οι θυελλιώτες πήραν το καταστατικό, το λάβαρο και την σφραγίδα, τα έβαλαν σε ένα σιδερένιο κιβώτιο και τα έκρυψαν σε ένα οικόπεδο στην περιοχή της Εγλυκάδας. Τα έβγαλαν μόνο όταν έπεσε η χούντα. Τη χρονιά εκείνη έπαιζε στην Β’ Εθνική.

    Το 1969, επανιδρύθηκε, βασιζόμενη πάνω στο Καταστατικό της Θυγατρικής της Ομάδος «Ελπίς Εγλυκάδος» και πριν ακόμα την πτώση της χούντας το 1973 πήρε ξανά το κανονικό της όνομα και συμμετείχε στη Δ’ Εθνική. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσε το Γήπεδο Προσφυγικών αλλά σήμερα παίζει στο ιδιόκτητο γήπεδο που κατασκευάστηκε μετά από αγώνες του πρώην προέδρου και παίκτη Φώτη Αραβαντινού, του Δημήτρη Ανδρέσα και του νυν προέδρου Παναγιώτη Θανόπουλου. Πλέον έχει κεντρικό γήπεδο με κερκίδες και τρία γήπεδα, τα δύο εκ των οποίων με χόρτο.

    Στην Γ’ Εθνική πήρε μέρος το 1972-73,1977-78,1978-79 και 1981-82. Η Θύελλα ως ΠΑΕ υπό τη προεδρία του Τάκη Θανόπουλου συμμετείχε στη Γ΄ Εθνική από το 2003 μέχρι το 2008. Σήμερα η Θύελλα έχει εγκαταστάσεις ιδιόκτητες που θα τις ζήλευαν πολλά σωματεία μεγαλύτερων κατηγοριών, το γήπεδο «Φώτης Αραβαντινός». Δηλαδή έχει γήπεδο με φυσικό χόρτο, προβολείς, δύο κερκίδες και πάρκίνγκ με πολλές ανέσεις που δεν βρίσκεις ούτε σε ομάδες ανώτερων κατηγοριών.

    Γεγονός που δείχνει πόσο στηρίζονται παραδοσιακά οι «γαλανόλευκοι» στις υποδομές τους, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν “ξεπηδήσει” από τον σύλλογο, όπως οι Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Νίκος Βλασόπουλος, Κώστας Ρουγκάλας και Γιώργος Κυριακόπουλος.

    Στόχος τη νέα αγωνιστική περίοδο να επιστρέψει εκεί που επιτάσσει η ιστορία της, στα Εθνικά πρωταθλήματα και την Γ’ Εθνική.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Tα ανθεκτικά μικρόβια έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νοσοκομεία, λέει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης

    «Η μικροβιακή αντοχή είναι αόρατη, όχι και τα θύματά...

    Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη ο Θέμης Μπάκας

    Μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη συμπορεύεται πλέον ο υποψήφιος...

    Π. Μαρινάκης: Προσβολές και ύβρεις είχαμε από τον Αντώνη Σαμαρά

    Για την ομιλία Καραμανλή μίλησε στο MEGA ο κυβερνητικός...

    Καβάλα: Είπαν σε ηλικιωμένη πως συγγενικό της πρόσωπο κινδυνεύει και της απέσπασαν χρυσές λίρες

    Θύμα απάτης έπεσε ακόμα μία γυναίκα σε οικισμό της...
    Best Shop