Ιατρική Σχολή για την επίθεση στον Θ. Βασιλακόπουλο: Απαράδεκτο να προπηλακίζονται γιατροί

    Ημερομηνία:

    Την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα.

     

    «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    «Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

    Υπενθυμίζεται πως,  θύμα επίθεσης σε ταβέρνα επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό καταγγέλλει ότι έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το βράδυ του Σαββάτου. Ο καθηγητής σημείωσε πως βρέθηκε μαζί με 20-25 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του.

    Όπως είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, «Μας έδιωξαν αφού μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο» είπε συγκεκριμένα προκαλώντας σοκ.

    GLEARNET

    Ερωτηθείς ποιος του επιτέθηκε, κατηγόρησε ξεκάθαρα τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και τον γιο του, λέγοντας ακολούθως πως κάλεσε την αστυνομία και όταν ήρθαν τα περιπολικά κατέγραψαν το περιστατικό, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

    Ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως δέχτηκε την επίθεση -ειδικά εφόσον δεν ζήτησε εκείνος να γίνουν έλεγχοι- και απάντησε «επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο κι επειδή είμαι υπέρ του εμβολιασμού σθεναρά».

    Μάλιστα τόνισε πως με βάση την δική του, προσωπική εμπειρία, σε πολλά μαγαζιά «δεν κάνουν ελέγχους ούτε στο 10% των πελατών»…

    Απειλές και ανατριχιαστικά μηνύματα

    Στην συνέχεια, ο καθηγητής αποκάλυψε πως τα απειλητικά και υβριστικά μηνύματα που δέχεται είναι για εκείνον… καθημερινότητα, λέγοντας ενδεικτικά πως το «Βασιλακόπουλε ψόφα» ή τα μηνύματα για τη νεκρή του μητέρα είναι αμέτρητα.

    «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες απειλές δέχομαι», κατέληξε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτή είναι η μόνη τροφή που δεν πρέπει να καταναλώσεις πριν το σεξ

    Για τους περισσότερους ανθρώπους, το σεξ έχει πολλές ομοιότητες...

    Περνούν τα ακίνητα στα παιδιά πριν ανέβουν κι άλλο οι τιμές

    Η αγωνία για νέες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων οδηγεί χιλιάδες οικογένειες...

    Καλάβρυτα: Κλείνουν από τώρα δωμάτια για τις γιορτές

    Με καλούς οιωνούς για την φετινή φθινοπωρινή και χειµερινή...

    140 χρόνια από τον θάνατο του Αρχιτέκτονα που έφτιαξε 3 ιστορικές εκκλησίες της Πάτρας – φωτό

    Συμπληρώθηκαν 140 χρόνια από την ημέρα που απεβίωσε ο...