Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Στηρίζει τις κνητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

    Ημερομηνία:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας  με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών.

    Όπως αναφέρει:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας τίθεται υπέρ:

    της διακριτής εργασιακής σχέσης δημοσίου/ιδιωτικού τομέα, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους ιατρούς του εθνικού συστήματος υγείας δεν αναμένεται να επιφέρει ανάσα ζωής στο ΕΣΥ.

    της δυνατότητας απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ όπου προκύπτουν κενά και ιδιαίτερες ανάγκες, που δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλον τρόπο.
    Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών ιατρών (απεργιακή κινητοποίηση 17/04/24) με πάγια αιτήματα:

    Αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού για την υγεία με εναρμόνιση στο αυξημένο λειτουργικό κόστος λόγω της ακρίβειας και στις ανάγκες του πληθυσμού.

    Διπλασιασμός του ειδικού μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού και της αποζημίωσης των εφημεριών, χωρίς περικοπές.

    Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
    Μαζική προκήρυξη μόνιμων θέσεων για το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.

    Άρση των συνεχών μετακινήσεων προσωπικού, του αυξημένου εργασιακού φορτίου και της επιβολής του καθεστώτος εξουθενωτικής εργασίας, που οδηγεί έμπειρους ιατρούς σε παραίτηση από το ΕΣΥ.

     

    Παροχή κινήτρων για άγονες και ακριτικές περιοχές όπως και για άγονες προκηρύξεις θέσεων όπως π.χ. της Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

    Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων είναι μία λειτουργία αμφίβολης αποτελεσματικότητας λόγω υποστελέχωσης και μεγάλου εργασιακού φορτίου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

    Επιτακτική είναι η ανάγκη διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο χειρουργικό κρεβάτι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καθηγήτρια της Ρώμης… επίτιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών – φωτό

    Στιγμιότυπα από τη χθεσινή Τελετή Αναγόρευσης της Paola Maria...

    Bίβιαν Σαμούρη: Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες

     Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη παραβρέθηκε εκδήλωση του Ομίλου...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Συναγερμός για φωτιά σε σπίτι!

    Συναγερμός αυτή την ώρα στην Πυροσβεστικη Υπηρεσία Πάτρας και...

    7 βίαιοι δικτάτορες που ίσως δεν γνωρίζατε

    Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις ήταν μια πολυτέλεια, που λίγοι άνθρωποι...