Ιερά αγρυπνία την Κυριακή το βράδυ στο ναό Αγ. Νικολάου για τον Άγιο, προστάτη των καρκινοπαθών

    Ημερομηνία:

    Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 στις 20.30 με μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών επί τη εορτή του Οσίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, ο οποίος όπως είδαμε θεωρείται ο άγιος προστάτης των καρκινοπαθών. Ο Άγιος Παρθένιος έζησε τον τέταρτο μ.Χ. αιώνα, την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Καταγόταν από μια κωμόπολη της Βιθυνίας και ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο & διδάχθηκε την Ορθόδοξη πίστη.

    Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία διακρίθηκε για την αρετή και την ευσέβεια του. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος Ιησούς Χριστός αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Λέγεται πως θεράπευε ασθενείς κυρίως που έπασχαν από καρκίνο. Όπως γράφει η wikipedia, πολλά και άλλα θαυμαστά έργα επιτέλεσε ο Άγιος Παρθένιος με τη Χάρη του Θεού. Οργάνωσε όσο το δυνατόν καλύτερα την Εκκλησία της Λαμψάκου και αφού προείπε τα μέλλοντα που θα συμβούν εξεδήμησε ειρηνικά προς Κύριο. Η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία στις 7 Φεβρουαρίου κι όπως προαναφέραμε, θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών.

    Η τιμία Κάρα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Ήταν σε μηχανάκι με τον πατέρα και τη μητέρα του

    Ένα 6χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το μηχανάκι στο...

    Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή του καφέ – Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον χειμώνα

    Ο καφές στο χέρι, η νέα μόδα που δημιούργησε...

    Αυτός είναι ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας που βρέθηκε στο πιο διάσημο κλαμπ της Ιμπιζα και… ξεφάντωσε – ΒΙΝΤΕΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9/

    Όχι στη διοξίνη και την καύση των απορριμμάτων – Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

    Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία 22/8/2025 φαίνεται πρωί-πρωί η καύση των...