Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών να αποφασίσουν αν θα βαπτιστούν όταν μεγαλώσουν

    Ημερομηνία:

    Η θέση της Εκκλησίας για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών έγινε γνωστή μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και είναι κατηγορηματικά αρνητική, χωρίς ωστόσο να ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία.

    Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β΄ προχώρησε σε μια διάκριση ανάμεσα στα ομόφυλα και τα ετερόφυλα ζευγάρια κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο ΑμερικήςΕλπιδοφόρο. Η συνάντηση των δύο εκκλησιαστικών ηγετών διήρκεσε σαράντα λεπτά και συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

    proliptikes
    Ο κ. Ιερώνυμος τοποθετήθηκε για το ζήτημα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν. Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της βάπτισης ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

     

    Στην ίδια ερώτηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα». Ο κ. Ελπιδοφόρος απαντώντας για το ίδιο θέμα είπε πως «δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος».
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η μακροσκελής ανάρτηση για το επεισόδιο στην Εθνική Πινακοθήκη

    Με αφορμή το άγριο επεισόδιο που σημειώθηκε την Δευτέρα (10/3)...

    Δημήτρης Οικονόμου: Ήταν φράση απαράδεκτη και οφείλουμε μία καθαρή και γενναία συγγνώμη

    Ο Δημήτρης Οικονόμου ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο που είχε κάνει...

    Φώτης Δημακόπουλος προς Κώστα Πελετίδη: Να ονομαστεί το γήπεδο Παραλίας «Θεόδωρος Παπουτσάκης»

    Ο πρώην δήμαρχος Παραλίας, νυν δημοτικός σύμβουλος Πατρών με...

    Έρευνες για τον εντοπισμό 61χρονης στον Σαρωνικό – Μάλλον έπεσε στη θάλασσα από πλοίο

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια...